Dünyadaki en etkin deprem kuşaklarından birinde bulunan ülkemizde Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Gaziemir Belediyesi de Gazikent İlköğretim Okulu öğrencilerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Yangın ve Doğal Afetler Eğitim Merkezi'ne götürerek deprem eğitimi almalarını sağladı.  

Gazikent İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, öğretmenler, sınıf annesi ve 9 veli ile birlikte Toros Eğitim Merkezi'nde doğal afetlerle ilgili bilgi aldıktan sonra simülasyon alanında uygulamalı eğitime katıldı. Gönüllü öğrenciler deprem simülatöründe, sarsıntı anında nasıl hareket edileceğini yaşayarak öğrenme imkanı buldu.

Öğrencilere, deprem çantasında neler olması gerektiği, deprem öncesi ve anında alınması gereken tedbirler anlatıldı. Eğitime katılan veliler ise; Gaziemir Belediyesi ve Toros Yangın ve Doğal Afetler Eğitim Merkezi eğitmenlerine "Depremle ilgili bilmediğimiz çok şey varmış, bu faydalı eğitim için teşekkür ederiz" dedi.

Eğitimin sonunda minik öğrenciler son Van depreminde arama kurtarma çalışmalarına katılan, enkaz altından yaralıları kurtarma konusunda yetiştirilmiş köpek Betty ile de tanıştı. Bety, koku alarak temsili enkaz alanından depremzede rolündeki görevliyi buldu. Öğrenciler, Betty ile oynayarak eğlenceli eğitimi tamamladı.