Seferihisar Belediyesi ve 11 Eylül Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kurslarda işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi hedeflenerek, "işyeri güvenliği ve tehdit edici unsurlar", "meslek hastalıkları", "kaza ve yaralanma", "yangın", "iş kazalarında yapılacak hukuki işlemler", "iş güvenliği mevzuatı" konularında eğitimler verildi.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Sertifikalar İlçe Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Ayhan Ak tarafından verildi.
Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Belediyeler vatandaşlarına öncülük etmek zorundalar. Bizde Seferihisar Belediyesi olarak, halkımıza doğru örnek olmaya ve onların yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Ama şu açık, kendi çalışan işçisinin güvenliğini sağlayamamış, meslek hastalıklarından koruyamamış bir belediye asla o halkın yaşam kalitesini yükseltmeye talip olmamalı. Öncelikle kendi çalışanlarının güvenliğini, huzurunu ve yaşam kalitesini yükseltmek zorundadır. Bu ilk adım oldu. Bu kursun sonunda şunu gördük ki bu konuda yapılması gereken daha çok iş var. Teker teker bu adımları atacağız. Ve Türkiye'de işçisine en çok değer veren, iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda en somut ve en büyük adımları atan belediye olacağız" dedi. 
11 Eylül Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Adanaş yaptığı konuşmasında 6331 sayılı iş güvenliği ve iş sağlığı yasasıyla ilgili bilgiler verdi. Adanaş; Bu kanununa göre:  İşveren, tüm çalışanlarını iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirmekle yükümlüdür. İlkyardım, yangınla mücadele, kişilerin tahliyesi, ciddi ve yakın tehlikeyle karşılaşılması gibi durumlar için önceden planlama ve hazırlık yapılması işyerlerinin yükümlülükleri arasındadır. Çalışanların olası tehlikelerin belirlenmesi ve risk değerlendirmesi çalışmalarında yer almaları ve alınacak önlemlerle ilgili öneri geliştirmeleri sağlanarak, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Kursiyerler adına konuşan Belediye çalışanı Tuncay Temiz ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi; "Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. İşi yaparken kendimizce de güvenlik tedbirleri alıyoruz. Ne kadar dikkat edersek edelim eksikler ve yanlışlar olabiliyor. Bizler bu kursta iş güvenliği ve sağlığıyla ilgili bilgi sahibi olduk. Artık daha güvenli çalışabileceğiz. Buradan tüm arkadaşlarım adına, çalışanlarının güvenliğini arttırmak için bu kursun açılmasına vesile olan Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyoruz" 
Sertifika töreni, verilen kokteylle sona erdi. 
Editör: Haber Merkezi