Zafer Bayramı’ın 90'ıncı yıldönümü kutlamaları, Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başladı. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Musa Çam, Alaattin Yüksel katıldı. Törende Ak Parti’den sadece İl Başkanı Ömer Cihat Akay yer aldı.

Tören başlamadan önce Vali Kıraç, yanındaki Kocaoğlu’na babasının sağlık durumunu sordu. Babası İhsan Kocaoğlu’nun prostat rahatsızlığı nedeniyle üç gün önce Tokat’a giden Başkan Kocaoğlu, döner dönmez törene katıldı. Kıraç ve Kocaoğlu’nun sohbetine Orgeneral Atay da "Geçmiş olsun" dileklerini ileterek katıldı. Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının resmi bayramlarda çelenk koymalarının yasaklanması nedeniyle törende sadece İzmir Valiliği, Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

CHP’DEN BEŞ, AK PARTİ’DEN TEK VEKİL KATILDI


İzmir Valisi Kıraç, Orgeneral Atay ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. Sırayla CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Musa Çam, Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan sonra üst düzey komutanlar, rektörler, Baro Başkanı, MİT Bölge Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, metropol belediye başkanları, rektör yardımcıları, AK Parti ve BBP il başkanları ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları protokolle tokalaştı.

BU ZAFER ÇARIKLA KAZANILDI


Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen resmi geçit töreni öncesi, Vali Kıraç, Orgeneral Atay ve Başkan Kocaoğlu araçla dolaşarak törene katılan vatandaşları selamladı ve bayramlarını kutladı. Töreni Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, geçit töreni sırasında elindeki Türk bayrağını sallayarak coşkuya katıldı. Ellerinde Türk bayrakları olan yüzlerce kişi tribünleri ve 1. Kordon’u doldurdu. Çocukların babalarının omuzlarında, bebeklerin annelerinin kucağında izlediği törene ayağında yün çorapları ve çarıkları, belinde hançeri ile katılan Osman Aslan, "Bu savaş kolay olmadı, çarıkla kazanıldı" dedi. Annesinin kucağındaki 8 aylık Emir Buğra Çıtak şaşkın gözlerle çevresini izlerken annesi Nurgül Çıtak, "Bayrama her yıl geliyorum. Bu yıl bebeğimle geldim. Coşkuyu yaşasın istedim" dedi. 5 ve 7 yaşındaki Sarp ve Batu Erdinç kardeşlerin, Türk bayrağı tişörtleri giyerek katıldıkları törende en çok tankları görünce heyecanlandı.

KARADA VE HAVADA GÖSTERİ


Albay Murat Hakan Erginöz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından seyirciler sancakları ayakta alkışladı, gaziler, topçular, piyadeler, astsubayların geçişi sırasında Türk Hava Kuvvetleri’nin jetleri ile helikopterleri de havada gösteri yaptı.

Keskin nişancılar meydana bakan çatılarda güvenlik önlemi alırken alana giren herkesin üstü ve çantası arandı.