Kemalpaşa ilçesinde, bazı işyeri sahipleri ile müteaahit ve çiftçiler polise başvurarak, borç aldıkları bir grubun kendilerine yüksek faizle senet imzalattığını, ödeyemeyince baskı ve şiddet uygulayarak tarlaları ile gayrımenkullerine el koyduklarını bildirdi.

Şikayet üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kemalpaşa ilçesinde birahane işletmeciliği, emlakçılık, galericilik yaptıkları öğrenilen şebeke elemanlarını takibe aldı. Polis ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından zanlıların yakalanması için belirlenen adreslere baskın düzenlendi.

Polisin operasyonlarında şebekenin lideri olduğu öne sürülen A.A ile kardeşleri R.A, B.A, H.A, S.A, H.A, İ.A. ve Y.K, C.D, E.I, F.D. S.K. ve A.Ö. yakalandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 5 av tüfeği, 1 tabanca, bunlara ait 180 mermi, çok sayıda senet, tarla ve gayrımenkullere ait tapu ele geçirildi.

Şebekeden borç alıp ödeyemeyen bir esnafın gördüğü baskı ve şiddet nedeniyle bunalıma girdiği, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir süre tedavi gördüğü, borcunu ödeyemeyince zanlıların tehdit ettiği bir esnafın da intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Mağdurlar arasında bulunan bir müteahhidin ise baskı ve şiddet nedeniyle Kemalpaşa ilçesinden Kocaeli'ne kaçtığı, şebeke elemanları tarafından bu ilde bulunup İstanbul'a götürüldüğü ve işkence yapıldığı belirtildi. Zanlıların, yaklaşık iki yıl önce Sayısal Loto'dan büyük ikramiyeyi kazanan Kemalpaşalı esnafın oğlunu tehdit edip bir miktar parasını aldıkları ileri sürüldü. Emniyette sorgusu tamamlanan 13 zanlının adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi