Esin Gençel- İzmir'in ve İzmirlilerin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, sosyal yaşamın, girişimciliğin ve yenilikçileğin desteklenmesi için başarılı projeleri hayata geçiren İKKB 11'inci İzmir'de iz bırakan 13 kadını ödüllendirdi. İKKB Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimlerine göre İzmir'in önde gelen isimlerinden Arzu Yorgancıoğlu, ilk kadın ortodondist Ayşe Mayda, Çiğdem Beşkardeş, Güngör Aktuğlu, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hediye Nebile Atalay, Eski Bakanlardan Işılay Saygın, Neşecan Hürtürk, Perihan Yılmaz, Moda tasarımcısı Zuhal Yorgancıoğlu, Sema Övgün, Şeval Sekin "İzmir'de İz Bırakan Kadınlar" ödülüne layık görüldü. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir ise İKKB Yönetim Kurulu Özel Ödülüne seçildi.

Ödül töreninin ardından Kanada'da ilk kez 1991 yılında, bir grup erkeğin kadınlara yönelik şiddetin şiddetiin sona erdirilmesine yönelik olarak başlattığı Beyaz Kurdele Kampanyası'nın tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından ilk beyaz kurdele Konk Belediye Başkanı Hakan Tartan'a takıldı. Kadınlara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı seçilen Tartan, böyle bir kampanyanın ilk temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Bugün vefanın en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Bende yerel yönetim anlayışım olarak insanı ve sevgiyi ön plana çıkarıyorum. Bizim en büyük şansımız kadınlarımız. Kadınların etkinliğinin artması Türkiye içinde büyük bir şans. Ben Konak Belediyesi'nde bunu yapmaya çalışıyorum. Çünkü kadının gücünün ortaya çıktığı her yerde başarı ve güç var. İşte bu güçte toplumun aradığı, birçok kapıyı açan sihirli anahtar. Yaşamım boyunca hep doğruların arkasında oldum. O doğruların temelinde ise kadına sevgi ve saygı yatar. Biz bunu başardığımız gün çağdaş ülke konumuna geleceğiz. Ben gücümün son noktasına kadar kadınların yanındayım. Türkiye'de şiddet uygulamayan erkekler de var. Artık onların da hemcinslerinin kadınlara yönelik şiddetine sessiz kalmak yerine son vermek için çalışmaya başlaması gerekiyor. Yakama takılan beyaz kurdele ile bu kampanyayı etkili projelerle daha fazla destekleyeceğim" dedi.

İKKB Başkanı Emel Denizaslanı ise yaptığı konuşmada,  toplumsal cinsiyet ayrımcılığından kadınların daha çok etkilendiğini, cinayet sonucu ölen kadınların büyük bir bölümünün eşleri tarafından öldürüldüğüne belirtti. Denizaslan konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kadına şiddet uygulayanların en çok eş, sevgili, baba, kardeş olduğu düşünüldüğünde konuya dikkat çekmede erkek katılımının önemli. Biz de "Beyaz Kurdele" kampanyasıyla aile içinde kadına uygulanan şiddetin suç olduğunun toplumda öncü olan erkeklerin katılımıyla, düzenlenecek faaliyetlerle topluma duyurulmasını amaçlıyoruz. Kadınların kazandığı pozitif hakların son dönemde dönüyor izlenimi var. 4+4+4 eğitim sistemi bizi ürküttü. Gündemde olen kürtaj yasası eğer çıkarsa bu yasa kadın haklarının kaybedilmeye başladığı nokta olacak. Kadın hakları konusunda her zaman her yerde mücadelemiz sürecek. Bu süreçte her zaman yanımızda olan Konak Belediye Başkanımız Sayın Hakan Tartan'a da teşekkür ediyorum."
Editör: Haber Merkezi