Kentte kutlanacak nevruz etkinlikleri için düzenleme komitesi, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. HDP İl yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve milletvekili aday adaylarının da katıldığı toplantıda, kutlamalarla ilgili ilk açıklamayı düzenleme komitesi üyesi Hacay Yılmaz yaptı. Yılmaz, nevruz kutlamalarının 22 Mart Pazar günü uzun yıllardır izin verilmeyen Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağını, bunun için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın yanı sıra partinin yöneticilerinin de nevruz kutlamalarına katılacağını belirten Yılmaz, ayrıca ortak mesajlarının Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı olacağını da aktardı.

Toplantıda daha sonra söz alan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ise, “İzmirlilerin kendi renklerini bizim renklerimize, katmalarını bekliyoruz" dedi. Uğur, “Valiliğe kanuni süre içerisinde gerekli müraacatı yaptık. Ön izinler alındı. Bundan sonrasını Valilik düşünecek. İzin vermemeleri gibi biri durum söz konusu değil. Biz her türlü önlemimizi aldık. Kutlama komitesi olarak büyük bir katılımla nevruzu kutlayacağız. Nevruzlar son birkaç yıldır İmralı'dan gelen mesajlardan dolayı, tam bir baharı müjdeler oldu. Hükümet karar verecek. Eğer Abdullah Öcalan'dan gelecek bir sesli mesaj olursa bizler de onu buradan, meydandan dinleteceğiz" dedi.

"İZMİR'DEN 5 MİLLETVEKİLİ BEKLİYORUZ"

Seçimle ilgili sorulara da yanıt veren İl Başkanı Cavit Uğur, “Baraj altında kalmamız söz konusu değil. Geçen seçimde 200 bin civarında oy aldık. Ama bu artarak sürüyor. Eğer hükümetin provokatif bazı adımları olmazsa buradan birinci bölgeden 3, ikinci bölgeden ise 2 milletvekili çıkartacağımızı iddia ediyorum. Şu anada kadar 34 milletvekili aday adayı başvuruda bulundu. Partimizin 26 adayının yarısı kadınlardan oluşacak. Ve bir erkek bir kadın olarak sıralamaları fermuar sistemiyle yapılacak" dedi. Uğur ayrıca, transeksüel bir LGBT üyesinin yanı sıra, Çerkez ve emekli yarbay gibi milletvekili adaylarının da bulunacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi