Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Güzelbahçe Belediye çalışanlarına deprem ve yangın söndürme tatbikatı yaptırdı.
AKUT İzmir Birim Lideri Ömer Karaca, belediye amfi tiyatro salonunda toplanan personele önce deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Karaca ve AKUT ekibi daha sonra yangın ve deprem  tatbikat yaptırdı.

Birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir'in depreme hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çeken Karaca, "Güzelbahçeliler de kendi arama ve kurtarma ekiplerini oluşturmalı. İzmir'den kurtarma ekipleri beklememeli. Bu nedenle her binada mutlaka bir demir kesici ile balyoz el altında bulundurulmalı. Enkaz anında yapılan arama ve kurtarma çalışlarında ilk müdahale ne kadar hızlı olursa kayıplar en aza iner. Deprem anında ulaşım olumsuz şekilde etkileneceği için ekiplerin ve malzemelerin sevkiyatı gecikebilir. Bu nedenle İzmir'in semtlerinde ve mahallelerinde çekirdek kurtarma ekipleri ve bu ekiplerin kullanacağı malzemelerin bulundurulması önemlidir" dedi.

Gönüllü ekipler gerekli


Deprem bilincini yaygınlaştırmak için sürekli olarak tatbikat yaptıklarını belirten Ömer Karaca, "AKUT olarak İzmir'de 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 120 kişilik arama kurtarma gönüllüsü ile çalışmalarımız aralıksız sürüyor" diye konuştu.
Tatbikatını izleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlerden korunmak için halkımızın bilinçli olması lazım. Bu nedenle öncelikle personelimize eğitim vererek deprem bilincini artırmak istiyoruz" dedi. İnce, Güzelbahçe'deki binaların sağlam inşa edilmesi için sıkı denetim yaptıklarını sözlerine ekledi.