Buz pistine ilk kez 1994 yılında ayak basan ve eğitim için gittiği ABD’de tanıştığı buz hokeyini Kanada Süper Amatör Lig’inde sürdüren İzmirli Erdoğan Coşkun’un yolu bu kez doğduğu kentin takımı İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile kesişti. 13 yıldır aralıksız Ay-Yıldızlı formayı giyen, gol kralı tacı takıp şampiyonluk kupası kaldıran Erdoğan Coşkun’un hayatı, neredeyse buz pistlerinde geçiyor.

Buca Hasanağa Bahçesi’nde 19 yıl önce başladığı buz hokeyinde İzmir’i ülkemizin en önemli kenti yapmak için çalıştığını söyleyen Erdoğan Coşkun, “Buz hokeyi, hem şov hem de heyecan olarak bence dünyanın en güzel sporu. Amerika ve ardından Kanada’ya gidince, geçek anlamda buz hokeyinin ne olduğunu gördüm. 150 yıllık geçmişi, görsel şovları, tribün zenginliği, takım ruhu, heyecanı ve bitmek bilmeyen temposuyla buz hokeyi, bambaşka bir şölen. Yıllar sonra Türkiye’ye döndüğümde acı gerçekle yüzleşsem de bu sporun peşinden koşmayı sürdürdüm. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Buz Sporları Salonu’nun hizmete girmesi ve Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Buz Hokeyi Şubesi’nin kurulmasıyla biz de bu spora gerçek anlamda adım attık” dedi.

 
Türk karakterine uygun bir spor

Buz hokeyinin İzmir’de kısa sürede önemli bir seyirci sayısına ulaştığının altını çizen tecrübeli sporcu, bu sporun heyecanlı Türk karakterinin yapısına çok uygun olduğunu dile getiriyor. İzmir’de buz hokeyi alanında ciddi bir seyirci potansiyeli yakalandığını belirten Erdoğan Coşkun, “Kazandığımız 2. Lig şampiyonluğu ve bunun ardından gelen Süper Lig üçüncülüğü ve ikinciliği, bu potansiyelin daha da artmasını sağladı. Yeni filizlenen bir branş için azımsanmayacak bir yol aldık. Ancak iddia ediyorum ki, bu salonun kapısından içeri adım atan bir seyirci artık ne futbolun ne de başka bir sporun peşinde koşabilir” diye konuşuyor.

Erdoğan Coşkun, futbolla karşılaştırıldığında buz hokeyindeki sakatlık riskinin daha düşük olduğunu savunuyor. Kullanılan aksesuar ve kaskların bu anlamda koruyucu özellik taşıdığını belirtiyor. Coşkun, profesyonel liglerde çıkan kavgaların ise şov amaçlı olduğunu söylüyor.
 

Editör: Haber Merkezi