İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli personel, yaz döneminde bağışçı sayısı azalan Kızılay’a destek olmak için kan bağışında bulundu. İtfaiyeciler, Yenişehir’deki itfaiye binasına gelen Kızılay görevlileri tarafından önce kontrolden geçirildi, daha sonra da durumu kan vermeye uygun olanlar kanlarını bağışladı.

Vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağıran İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, özellikle yaz döneminde hem sıcaklar hem de Ramazan nedeniyle kan bağışının azaldığını öğrendiklerini, bundan dolayı da Kızılay’a destek olmak istediklerini söyledi. İtfaiyeciler, kan vererek insanların hayatlarını kurtarmaya katkıda bulundukları için mutlu olduklarını da dile getirdi.

Kızılay İzmir Bölgesi Ekip Doktoru Ertan Ersel, İzmir içindeki ve civardaki hastanelerin kan ihtiyaçlarının da kendilerince karşılandığını söyleyerek, “Bölgede 155 tane hastane var. Ege ve Dokuz Eylül hariç, hepsine kanı biz tedarik ediyoruz. Bazen günde 1500 ünite kan çıkışı bile oluyor. Bizim günde 500 – 600 kan bağışı toplamamız gerek. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.