İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda sıkıntı yaratan derelerde ıslah programını sürdürüyor. 2004 – 2012 yılları arasında 71 derede 96 kilometre uzunluğunda ıslah gerçekleştiren, 27 kilometre uzunluğunda demir korkuluk takan, suyun akışını yavaşlatmak için 44 adet tersip bendi yapan ve 16 adet dere üzerine yaya köprüsü inşa eden İZSU,  son olarak 7 ilçede 14 milyon 386 bin liralık yatırımla 23 kilometre uzunluğunda derenin ıslahını yürütüyor. Çalışmalar Çiğli Balatçık, Harmandalı, Maltepe, Peynircioğlu, Karabağlar Uzundere, Balçova Ilıca, Narlıdere İbrahimağa, Urla Tabaklar, Menderes Gölcükler ve Yenifoça derelerinde sürüyor. Çalışmalar kapsamında dere tabanları betonlanıyor, yan duvarlar yükseltilerek korkuluk takılıyor. Böylelikle dereler, yaya ve araçlar için de güvenli hale getirilmiş oluyor.

 
Urla’dan Foça’ya yoğun bir tempo

Urla Tabaklar, Balçova Ilıca ve Narlıdere İbrahimağa derelerinde 6 bin 407 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılıyor. Çalışmaların 1500 metresi tamamlandı.

Karabağlar Uzundere Deresi ana kol ve yan kollarında 4 bin 744 metre uzunluğunda dere ıslahı, 9 bin 330 metre uzunluğunda korkuluk ve 2 bin 812 metre uzunluğunda atık su hattını kapsayan çalışmalarda bin metre uzunluğunda taş duvar imalatı yapıldı.

İzmir metropol alan içindeki 5 bin 614 metre uzunluğunda muhtelif derelerin ıslahı işi kapsamında 2 bin 526 metrelik dere ıslahı, korkuluk ve taş duvar imalatı tamamlandı.

Çiğli Güzeltepe Mahallesi, Maltepe Deresi ve Yan Kolu (Peynircioğlu) ıslah ve atık su kanalizasyon inşaatı kapsamında 3 bin 290 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılıyor. Çalışmaların 793 metresi tamamlandı.

Çiğli Balatçık ve Harmandalı Deresi ile Menderes Gölcükler Deresi ıslah inşaatı kapsamında 3 bin 33 metre uzunluğunda dere ıslahı, 4 bin 490 metre atık su kanalı ve 21 bin metre korkuluk yapılacak.

Yenifoça dere yataklarının ıslahı kapsamında 6 bin 500 metre dere ıslahı, 4 adet tersip bendi ve 6 bin 200 metre korkuluk yapılıyor. 5 bin metrelik dere ıslahı tamamlandı. Bir adet tersip bendi ve 4 bin 600 metrelik korkuluk imalatı yapıldı. 
Editör: Haber Merkezi