Kemalpaşa’da 2004 – 2012 yılları arasında önemli yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa merkezde eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekeleri yeniliyor. Toplam 27 kilometre uzunluğundaki şebeke yenileme çalışmaları 2013 yılı Ocak ayında tamamlanacak ve 2 milyon 111 bin liraya mal olacak. 40 – 50 yıllık eski, PVC ve asbest borular uzun ömürlü, basınca dayalı ve sağlıklı borularla yenileniş, ilçe merkezinde sık sık yaşanan arızalar son bulmuş olacak.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2011 yıllında Kemalpaşa merkez, Yukarıkızılca ve Örnekköy mahallelerinde 60 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşedikleri belirterek, “Yeni ihale kapsamında şimdi de Kemalpaşa merkez mahallelerde ve ana cadde güzergahında kalan şebekeleri ve branşman hatlarını yenileyeceğiz. Örnekköy Mahallesi’nde de eksik kalan hatları tamamlayacağız” diye konuştu.

 
Yatırımlar hız kesmiyor

Kemalpaşa ve köyleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla adeta yeniden doğdu. Evsel atıkları arıtmak için modern arıtma tesisi kurulurken, yeni kuyular açılarak su sıkıntısı giderildi ve pek çok mahalle ve köyün içme suyu alt yapısı yenilendi. 2006 ile 2012 yılları arasında İZSU, Kemalpaşa’ya 20 milyon liralık yatırım yaptı. 133 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşendi. Sarılar, Vişneli, Akalan ve Yeşilyurt köylerinin 42 kilometrelik şebekesi yenilendi. Nazarköy, Örnekköy Mahallesi ile Yukarıkızılca Mahallesi’nin şebekeleri yenilendi. Sütçüler ve Yenmiş köylerinin atıksu hatları yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla Kemalpaşa Kolektörü’ne aktarıldı. Yenmiş, Nazar, Çinili köyleri ile Çınar Mahallesi’nde 612 bin liralık yatırımla 7 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi döşendi. Yenmiş, Ansızca, Sinancılar, Kızılüzüm, Yeşilyurt, Bağyurdu, Vişneli, Dereköy, Beşpınar, Damlacık, Ansızca, Kuyucak, Halilbeyli, Kemalpaşa merkez, Ulucak, Sarıçalı ve Sarılar bölgelerinde 23 yeni kuyu açıldı. 

Editör: Haber Merkezi