Kaza nedeniyle sol tarafı felç kalan, görme bozuklukları yaşayan ve epilepsi nöbetleri geçiren 25 yaşındaki Eren Karahan, hukuki süreçten netice alamadıklarını ve borç batağında olduğunu söyleyerek gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını söyledi.

İzmir'in Karabağlar ilçesi Hatay semtinde oturan bayan kuaförü Eren Karahan, 2009 yılının Ekim ayında evinin arka sokağında bulunan İnönü Caddesi üzerindeki markete alışveriş için gittiği sırada hastanelik oldu. İddialara göre, Eren Karahan'ın yapılan tetkiklerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yol yapım çalışmalarının yapıldığı makinanın arızalanması üzerine dişlilerinin fırlayarak kafatasına isabet ettiği tespit edildi.


HAYATIM KABUS OLDU


Evliliğinin 8.'inci ayında yaşadığı kaza nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten genç kuaför, yaşadıklarını şöyle özetledi: "Yol yapım çalışmalarını yapan bir makinenin dişlilerinin koptuğu ve fırlayan metal parçalardan birinin kafama saplandığı ortaya çıktı. Dört ay hastanede tedavi gördüm. Buna bağlı olarak sol tarafım felç oldu. Görme bozuklukları yaşıyorum, epilepsi nöbetleri geçiriyorum. Kazaya sebebiyet vermemek için belediyenin ve taşeron firmanın hiçbir önlemi yoktu. Çünkü, makineyi kullanan işçinin İzmir'e yeni geldiği ve üç gün içinde makine başına geçirildiğini öğrendim. 1,5 yıldır felçli olarak hayata tutunmaya çalışıyorum. Bastonsuz hiçbir şekilde hareket edemiyorum. Hayatım altüst oldu. Yeni evliydim ve eşim ve benim hayallerim vardı. Kendi çabalarımızla yeni bir kuaför dükkanı açmıştık. 5 ay olmadan bu kaza gelip beni buldu. Ancak, rahatsızlıklarım nedeniyle mesleği yapamaz hale geldim ve dükkanı kapattım. Şimdi hiçbir sağlık güvencem yok. Üstelik borç batağı içindeyiz. Kiramı ödeyemiyorum. 20 TL'lik su faturamı dahi yatıramadım ve şu an suyum kesik. Borçlu olduğum insanlar artık haklı olarak yeter diyorlar. Kimseden sadaka istemiyorum. Beni bu duruma koyanların bir an önce cezalandırılmasını istiyorum. Eğer ikinci mahkemeden de bir sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağum."


METAL PARÇALARI KAFATASIMDA DURUYOR

Eren Karahan, kontrollerinin devam ettiği süreç içerisinde kafatasında metal parçaların bulunduğu tespitinin yapıldığını ve şiddetli ağrılar yaşadığını söyleyerek; "Kafamda 1,5 santimetre kalınlığında bir metal parça daha olduğu tespit edildi. Ancak, hayati risk taşıdığı için ameliyata giremiyorum. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a buradan sesleniyorum. Lütfen benim de elimden tutsunlar. Hiçbir sağlık güvencem yok. Bana da destek olsunlar. Kimseden sadaka istemiyorum. Bunun sorumlularının
cezalandırılmasını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.


BEBEK GİBİ BAKIYORUM


Eren Karahan'ın eşi Feride Karahan da eşi ile birlikte güzel günler geçirme hayallerinin bir anda yıkıldığını ve psikolojilerinin iyi olmadığını söyleyerek yetkililerden yardım talep etti. Eşine bebek gibi baktığını dile getiren Feride Karahan, şöyle konuştu:"Elimde olsa onu sokağa çıkarmak istemiyorum. Başına yine kötü bir şey gelecek diye. Tıpkı bir bebek gibi bakıyorum. Zor günler yaşıyoruz. Borçlarımız yüzünden ikimizin de psikolojisi iyi değil. Eşime yansıtmamaya çalışıyorum ancak kendimin de normal olduğunu düşünmüyorum. Ama birlikte aşacağımıza inanıyorum. Çünkü, bizim hayallerimiz var."

Tedavi sürecinin ardından hukuk mücadelesinin başlatıldığı olayda Eren Karahan'ın avukatı Metin Kalkancı ise kamu ve tazminat davası olmak üzere iki dava açtıklarını belirterek; "5.'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde kamu davamızın17 Mayıs tarihinde ikinci duruşması görülecek. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş veren üst kimlik olduğu için müvekkilim Eren Karahan'ın mağduriyetini giderebilmek için belediyeye 3.'üncü Asliye Hukuk Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtık. Süreci takip ediyoruz."

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesinin bölgede yol yapım çalışmaları yapmadığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat alan özel bir iletişim firmasının alt yapı kazı çalışmaları yaptığı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi