Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İnciraltı Yerleşkesi Sağlık Kampüsü'nde 150-200 yataklı  yapılması planlanan Türkiye'nin en kapsamlı Onkoloji Hastanesi'ni İzmir'e kazandırmak amacıyla Uluslararası Lions Kulüpleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu ile Sağlık-Eğitim Muhabirleri ve Danışmanları Derneği'nin (SEMDER) desteği ile birlikte yardım kampanyası başlattı. 'Kansere Değil Hayata Şans Ver' sloganıyla yola çıkılan Sosyal Sorumluluk Projesi'nin hayata geçirilmesi için Egeli hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Türkiye'nin göz bebeği olacak bir hastane yapmak istiyoruz" dedi.


"İnsanları en çok 3K öldürüyor"


İnsanların en çok '3K' olarak nitelendirilen kalp, kaza ve kanser nedeniyle yaşamlarını yitirdiğini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, kalp ve kanser hastanesi inşaa etmek için çaba gösterdiklerini açıkladı. Salih İşgören Vakfı'nın kalp hastanesini yapacağını belirten Prof. Dr. Füzün, Onkoloji Hastanesi yapılması amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. İlk bağışın hayırsever Hakkı Keleşoğlu'ndan geldiğini anlatan Prof. Dr. Füzün,  kampanyaya Uluslararası Lions Kulüpleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu ve Sağlık-Eğitim Muhabirleri ve Danışmanları Derneği'nin (SEMDER) destek vereceklerini belirtti. 


Türkiye'de ilk olacak


Radyasyon Onkoloji, Medikal Onkoloji, Kemoterapi Üniteleri, yataklı servisleri, ameliyathaneler, Gündüz Tedavi Merkezi, Palyatif Bakım Merkezi ve sosyal alanları ile son teknoloji cihazlarının yer alacağı Onkoloji Hastanesi'nin 30 milyon TL'ye tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Füzün, Ege Bölgesi ve Türkiye geneline hizmet edecek hastane projesine Egeli tüm hayırseverlerin destek vermelerini istedi.  Hastane bahçesine yapılacak Onkoloji Hastanesi'nde Türkiye'de bir ilki hayata geçireceklerini anlatan Prof. Dr. Füzün, "Bazı kanser hastalıklarının tedavisinde ameliyat ve ışın tedavisinin aynı anda yapılması gerekiyor. Tümör alındıktan sonra karın bölgesinde kanser hücresi kalmaması için karın açıkken ışınlama yapılıyor. Türkiye'de bu yöntemin uygulandığı bir merkez yok.  Hastanemizde karın açıkken ışın tedavisinin yapılabileceği bir ünite olacak.  Artık bir çok kanser tedavisi moloküler ve genetik tanı yöntemleri sonrası hedeflenmiş kanser ilaçları ve teknik olarak gelişmiş radyoterapi cihazları ile birlikte uygulanıyor. Hastalar bu tedaviler sırasında ve sonrasında nitelikli bakım istiyor. Türkiye'nin göz bebeği olacak bir hastane yapmak istiyoruz" diye konuştu. Prof.Dr. Füzün, kampanyanın tanıtımı için ilk olarak yakın zamanda Lions Kulüpleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından bir balo düzenleneceğini, elde edilen gelirin ise üniversitenin yardım hesabına yatırılacağını sözlerine ekledi. 


Her yıl yeni 3 bin kanser hastası


DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Eyüp Hazan, hastanelerine her yıl 3 bin civarında yeni kanser hastasının geldiğini ifade ederek, "Türkiye'de ve özellikle İzmir'de çok az sayıda her olanağa sahip onkoloji hastanesi var. Hastane projesini gerçekleştirebilirsek Ege Bölgesi'nin en iyisi Türkiye'nin sayılı onkoloji hastanelerinden birine sahip olacağız" diye konuştu. Başhekim Prof. Dr. Hazan, hastanelerinde yoğun talep nedeniyle onkoloji hastalarına randevu verildiğini, bu yüzden hastaların bazılarının tedavilerinin geciktiği hissine kapıldığını belirtti. Prof.Dr. Hazan, yeni Onkoloji Hastanesi'nin hizmete girmesiyle randevu sürelerinin kısalacağını, hastaların anında tedavi edileceğini belirtti.  


Lions Kulüpleri'nden büyük destek


Uluslararası Lions Kulüpleri 118-R Lions Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nasuhi Öndersev,  hastalara şifa olacak bir proje içerisinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Lions, 1917 yılından bugüne dünyada, 1963 yılından bugüne kadar ise ülkemizde hizmet etmektedir. Hizmetlerimizde sağlık, öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Bölgemize ve ülke geneline hizmet edecek bir onkoloji hastanesi kazandırmak, hastaların daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlamak, kanser konusuna dikkat çekerek, toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla bu projede yer alıyoruz. Hepimizin ileride bu yapılacak olan hastanede tedavi görme olasılığını unutmadan, Ege Bölgesi'ndeki 60, İzmir'deki 35 kulübümüzün üyeleriyle, yakınlarıyla, çevremizi de kullanarak, Onkoloji Hastanesi'ni hayata geçirmek için çaba göstereceğiz. Yapacağımız etkinlikler, uzun süreli olacak ve Onkoloji Hastanesi hizmete açılana dek sürecektir. Bu amaçla ilk olarak,  6 Nisan Çarşamba akşamı Swiss Otel Grand Efes İzmir'de Kanser Hastanesi yararına  bir balo düzenlemeyi planlıyoruz. Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz'ın da katılacağı bu gecede bulunmak, hepimizin vicdani bir sorumluluğudur. Herkesi bu projeye destek vermeye ve bağışta bulunmaya çağırıyoruz " diye konuştu. Projeye gönüllü destek veren ve katkı koyan Konak Belediyesi'nde görevli Burcu Tuna ise, hastanenin kuruluşuna destek olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi