Örnek çalışma için Kardeş Kent Novipazar'a giden diş hekimlerini ve dernek üyelerini belediye binası önünden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır uğurladı. Tamamen gönüllü ve sosyal anlayışla yapılan hizmetin içerisinde yer alan herkese teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, şöyle konuştu: "Büyük çoğunluğu soydaşımız olan Novipazar kentiyle olan Kardeş Şehir ilişkimiz kapsamında destek verdiğimiz bir proje. Üniversite, sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimi bir araya getiren anlamlı bir çalışma. Sınırlar ötesi yapılan bu sosyal hizmet, dayanışmamızın, kardeşliğimizin çok güzel bir örneği olacak."

İmkanlar ölçüsünde hem Türkiye'de hem de yurt dışında zihinsel ve görme engelli çocukların diş tedavilerini yaptıklarını anlatan Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, "Aynı anda 5 çocuğun bir tedavisi yapacak gezici modern bir kliniğe sahibiz. Novipazar'da 400 çocuğun ağız bakımı ve diş tedavisini yapacağız" diye konuştu.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Abdullah Gül ise Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın sosyal faaliyetlerin olduğu her alanda var olduğunu belirterek, "Bu anlamda bizim de hep yanımızda oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Dernek olarak Kardeş Şehrimiz Novipazar'da hayata geçirilecek bu projenin anlamlı içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Editör: Haber Merkezi