Geçtiğimiz yıl Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesine 3 TIR ile çelik konstrüksiyon çatı malzemesi, sandviç panel, oyun grubu, oturma bankları ve çöp konteyneri gönderen Karşıyaka Belediyesi, belde halkının düğün salonu talebini de yanıtsız bırakmadı.
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde alınan kararla, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından beldeye iki katlı, çelik konstrüksiyon bir yapı inşa edildi ve çatı kaplaması da yapılarak Demirciköy Belediyesi'ne teslim edildi. 800 metrekare alan üzerine iki katlı olarak inşa edilen modern tesisin iç donanımı da Demirciköy Belediyesi tarafından yaptırılacak. İlk kat yemekhane, ikinci kat da düğün salonu olarak hizmet verecek. Salon kültür ve sanat etkinlikleri ile toplantılara da ev sahipliği yapacak. Tesis, önümüzdeki Mayıs ayında törenle hizmete açılacak.
 
Kardeşlere yardım

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği, gücümüzün yettiği ölçüde kardeş kentlerimize destek olmayı görev ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Toplumsal kalkınmanın yolunun, bu dayanışma ve kardeşlikten geçtiğine inanıyoruz. Demirciköy beldemizin yıllardır süregelen düğün salonu ihtiyacını da çok anlamlı bir işbirliği ile gidermekten mutluluk duyuyoruz. Karşıyakalılık budur; birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Her zaman bu ruhu canlı tutacak, dayanışma ile hep birlikte güçlenmeye devam edeceğiz' dedi.

50 yıllık ihtiyaç

Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer ise '1965 yılında kurulan belediyemizin, yarım asrı aşan bir geçmişi var. Bu kadar yıl sonra, beldemizi çok önemli bir ihtiyaç olan düğün salonuna kavuşturmamızı sağladığı için Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a minnettarız. Bu tesis sadece düğün salonu değil, aynı zamanda bir kültür sarayı olacak. Tüm belde halkı adına çok teşekkür ediyor, örnek olmasını diliyorum' diye konuştu.



 
Editör: Haber Merkezi