'Engelsiz Karşıyaka' yaratma hedefiyle örnek hizmetlere imza atan Karşıyaka Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü de unutmadı. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Safiye Nadir Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Yaşar Üniversitesi Engelsiz Müzik Okulu'nun katılımıyla, 5 Aralık Cumartesi günü "Yıldızlar Geçidi" adı altında muhteşem bir etkinlik düzenlenecek.
Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak etkinlik, saat 13.30'da başlayacak. Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan engelli personel Beyhan Çalışkan'ın sunacağı etkinlikte; engelli çocuk, genç ve yetişkinlerin sahne alacağı 9 ayrı gösteri sunulacak. Valsten drama oyununa kadar birbirinden renkli şovları sergileyecek olan dezavantajlı bireyler; bedensel engellerin sanata, müziğe, üretmeye engel olmadığını gösterecek.

'Engel tanımıyoruz'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Engelli vatandaşlarımız 'Yıldızlar Geçidi' etkinliğiyle, hayatta hiç bir şey için 'engel' olmadığını bizlere bir kez daha gösterecek. Böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Engel tanımayan herkesi bekliyoruz" dedi.