Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, tarafından ilçe genelinde kasksız motosiklet sürmenin önüne geçmek için, 'Foça Kask Takıyor, Geleceğe Güvenle Bakıyor' adı altında bir kampanya başlatıldı.

KASK TAKMAYANA UYARI, TAKANA TEŞEKKÜR


Kampanya çerçevesinde, Toplum Destekli Polisler kask takmayan motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunurken, takan sürücüleri ise durdurup duyarlı davranışlarından dolayı kutlamayı ihmal etmiyor.

Kask takmayan motosiklet sürücülerini uyaran polis, olası kazalarda kask takmanın hayat kurtardığına dikkat çekerek, yaşanan motosiklet kazalarında kask takmayan sürücülerin kasklı bir sürücüye oranla 10 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına maruz kaldığını, istatistiklere göre de motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 90’nın kasksız motosiklet kullanmaktan kaynaklandığı vurgulanıyor.

Motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulamak yerine uyarılarda bulunan ekipler, 1 metrelik yolculuk için bile kaskın gerekli olduğuna dikkat çekiyor, “Lütfen sağlığınız, güvenliğiniz ve sevdikleriniz için kask takmadan motosiklet kullanmayın” diyerek Foçalı motosiklet tutkunlarını kask takmaya davet ediyor.

SÜRÜCÜLERDEN İLGİNÇ YANITLAR


Yanlarında kaskları bulunmasına rağmen cadde ve sokaklarda takmadığı gözlenen motosiklet sürücüleri, neden takmadığının sorulması üzerine de ilginç cevaplar veriyor. Sürücüler, “Gideceğim yer kısa mesafede olduğu için takmıyorum”, “Hava bugün çok güzel o yüzden takmadım”, “Şehir içinde gerek duymuyorum ve beni aptal gösteriyor” şeklindeki yanıtlarıyla polislere tebessüm ettiriyor.

KASK HEDİYE EDİLECEK

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Başkomiser Tuncay Alpak, uygulamadan umutlu konuşuyor. Apak, şunları söylüyor: “Amacımız motosiklet sürücülerinin kask takma oranını arttırmak. Birçok motosiklet kullanan vatandaşımız kaskı olduğu halde maalesef takmıyor. Halbuki kask insanın kendi can güvenliği içindir. Bu anlamda ilçemiz genelinde 'Foça Kask Takıyor, Geleceğe Güvenle Bakıyor' adı altında bir kampanya başlattık. Ekiplerimiz evrak eksiği olmadığı halde kask takmadan motosiklet kullanan sürücülere ceza yazmak yerine, uyarılarda bulunuyorlar. Yine kampanyamız çerçevesinde kaskı olmayan sürücülere de kask hediye etmeyi planlıyoruz. Bu uygulama ile ilçemizde olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi