Mehmet Akif Çakmak- Kemeraltı Çarşısı'nın işporta ve güvenlik sorununu çözmek amacıyla gündeme gelen MOBESE konusunda geçtiğimiz günlerde İzmir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) birimini ziyaret eden İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği harekete geçti. Ödenek sıkıntısı nedeniyle tam kapasiteyle çalışamayan KGYS'nin Kemeraltı'nda kurulması için çalışmalarını başlatan dernek yönetimi, kaynak arayışına girdi. Valilik'ten randevu talep eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, maliyeti 1 milyon lirayı bulacak sistem için İzmir Ticaret Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile de görüşecek. Kemeraltı'nda MOBESE kamerası konulması için 11 nokta tespit ettiklerini söyleyen Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ceylan, "KGYS birimini ziyaretimizde sistemi çok beğendik. Kemeraltı'nın işporta, çığırtkanlık ve güvenlik sorununu bu sistemin çözeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


MOBESE bir an önce kurulmalı

Kemeraltı'nın bir an önce MOBESE'ye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Hasan Ceylan, "İzmir'de kurulan MOBESE sistemini yerinde görme fırsatımız oldu. İzmir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ni incelediğimizde çok beğendik. Kemeraltı'nın girişinde var ama çok daha fazla yere koyulması gerekir. Biz 11 yer tespit ettik. KGYS biriminde görüştüğümüz yetkililer söz konusu sistemin kurulması için 1 milyon liralık bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve bizde kaynak arayışı içine girdik. Önce Valilik'ten randevu talep ettik. Kemeraltı'nda bulunan 7 bin 500 civarında esnaf, İTO ve İEOSB'ye üye. Görüşlerimizi onlara da aktaracağız. Onların da katkı koymasını çok isteriz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Kemeraltı'nda yaşanan ve işportacıların zabıtalara saldırması hakkında da yorum yapan Hasan Ceylan, "O iş giderek kötüye gidiyor. Devletin el koyması lazım, başka türlü çözülmez" diyerek yaşanan olayları kınadıklarını söyledi.