Naldöken Kültür Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan ve talebin artmasıyla merkeze taşınan Bornova Belediyesi Giysi Bankası çeşitli toplulukların da yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bir mağazadan hiçbir farkı bulunmayan Giysi Bankası'na gelen vatandaşlar beğendikleri kıyafet ve ya aksesuarları hiçbir ücret ödemeden ve belge, evrak göstermeden alıp gidebiliyor.

Toplumdaki dayanışma ruhunu harekete geçirmek adına Bornova Belediyesi’nin kurduğu Giysi Bankası örnek davranışlara da sahne oluyor. Bornova Belediyesi'nin bu hizmetine katkı sağlamak için Malazgirt İlkokulu Masal Anasınıfı öğrencileri yardımlaşma konulu çalışma kapsamında kıyafet ve aksesuar topladı. İki hafta boyunca öğrenci ve velilerin çabalarıyla yaklaşık 10 koli giysi toplandı. Toplanan kıyafetlerin bir kısmı Hakkari Yüksekova'da bulunan Gazi Anaokulu ve Eskişehir'de bir aileye gönderildi. İçlerinde kadın, erkek, bebek, çocuk her yaşa ve boya uygun kıyafet, ayakkabı, kemer gibi aksesuarlar Giysi Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Giysi Bankası'nın önemli bir proje olduğunu belirten proje öğretmeni Tezcan Bora, "Bornova Belediyesi'nin bu hizmetinden haberimiz vardı biz de projemizin Giysi Bankası ile amacına ulaşacağını düşündük. Bu merkezin en önemli özelliği vatandaşa hiçbir şey sorulmadan beğendiğini alabiliyor olması" dedi.

Yardımlaşmaya özel önem

Sosyal yardımlar konusunda titiz bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Uzun zamandır faaliyet gösteren Giysi Bankası’nı Bornova Merkez’e taşıyarak daha çok vatandaşımızın faydalanmasını sağladık. Kurduğumuz Sosyal Yardım Müdürlüğümüzle daha çok ihtiyaç sahibine ulaşıyoruz ve bu yardımları yaparken kimseyi rencide etmemek adına titizlik gösteriyoruz. Malazgirt İlkokulu'nun minik öğrencilerine, velilere, öğretmenlere ve yöneticilere çok teşekkür ederim" diye konuştu.