Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe Türkiye'nin tek ihtisas fuarı olan If Weddıng Fashıon İzmir (Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı) 16-19 Şubat 2011 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 5. kez düzenlenecek. Kendilerine moda tasarım konusunda bir hedef koyduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hedefimiz İzmir'i tasarım üssü haline getirmek" dedi

5. If Wedding Fashion İzmir, 16-19 Şubat 2011 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenecek. Fuar öncesi, tarihi Havagazı Fabrikası'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ile Fuar kapsamında düzenlenen "gelinlik tasarım yarışması"nın geçen seneki birincisi Fatma Paloğlu'nun katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın 5 yıl gibi kısa bir süre içinde sektöründe "Avrupa'nın en büyük fuarı" haline geldiği, bundan sonraki en büyük hedefin ise "tasarım ve marka" yaratmak olduğu ifade edildi.

If Wedding Fashion İzmir'in getirdiği ivme ile kentin "gelinliğin başkenti" haline geldiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk olarak 2007 yılında 75 firma ile başlayan fuarda bu sene 186 firmayı ağırlayacaklarını, talebin çok fazla olması nedeniyle çok sayıda firmanın da fuara katılım yapamadığını belirtti.


Genç tasarımcılara destek

İzmir'in tasarım kenti olması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade eden Kocaoğlu, "Bu fuara başlarken, gelinlik ve abiye sektöründe lokomotif olmayı hedefliyorduk. Bunu başardık. Bugün Türkiye'deki abiye ve gelinlik üretiminin yaklaşık yüzde 75'i İzmir tarafından karşılanıyor. Şimdi kendimize, moda tasarım konusunda bir hedef koyuyoruz. Gelinlik Tasarım Yarışması ile İzmir'in yakaladığı ivmeyi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz İzmir'i tasarım üssü haline getirmek" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, fuar bünyesinde düzenlenen tasarım yarışmasında birinci olan genç modacıları desteklemenin de, İzmir'in tasarımdaki sıçramasında önemli bir etken olacağını hatırlatarak, Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı bünyesinde gelecek yıldan itibaren yarışma birincisi gençlere defile olanağı sağlayacaklarını açıkladı.


"Barcelona'yı da geçtik"

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün konuşmasında, Türkiye'nin tekstil ihracatında gelinlik ve abiye gibi katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğini söyleyerek,  "If Wedding bu amaç için çok uygun bir fuar. Ayrıca fuar sayesinde küçük ve orta ölçekli firmalar ihracat yapmaya, kendilerini geliştirmeye ve büyümeye başladılar. Tasarım yarışmasında birinci olan gençlerimize fuarda defile olanağının sağlanması, tasarımın gelişmesi açısından çok önemli bir uygulama" diye konuştu.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çok büyük desteklerini aldıklarını belirterek, "İzmir, birlikte hareket etmesini çok iyi biliyor. Burada düzenlenen Gelinlik Fuarı; Milano, Barcelona, Paris, Essen'i geride bırakıp sektöründe en önemli fuar haline geldi. İzmir için hep Barcelona örnek verilirdi, ama şimdi bu fuarla Barcelona'yı da geçtik. Diğer sektörlerde de bu başarıyı yakalayacağımızı umuyorum" dedi.