İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesindeki Alparslan, Bayraklı, Cengizhan, Çay, Çiçek, Doğançay, Emek, Fuat Edip Bakı, Gümüşpala, Muhittin Erener, Onur, Nafiz Gürman, Refik Şevket İnce ve Yamanlar mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerin eksikleri, bölgelerde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı.

Her hafta köylere ve mahallelere giderek oralardaki eksikleri tespit ettiklerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte sorunlu mahalleler başta olmak üzere benzer toplantıları kent merkezinde yoğun bir şekilde gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi.

Bayraklı toplantısında ağırlıklı olarak muhtarların kentsel dönüşüm projelerine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçe için kent dönüşümünün kaçınılmaz olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“1995 yılındaki sel felaketinde İzmir’de çarpık yapılaşmadan dolayı 65 kişi yaşamını yitirdi. Bugün de depreme dayanıksız binaların yenilenmesi gerekiyor. Ancak bu konuda birinci önceliğimiz yerinde dönüşüm yapılması, ikincisi ise vatandaşın hakkını tam olarak alması. Biz buradan kar etmeyeceğiz. Üstelik belediye bütçesinden para harcayacağız. Elbette herkes malının değerini tam olarak alacak. Kentsel dönüşüm, vatandaşımız istediği takdirde gerçekleşecek. Kimsenin evini zorla yıkacak halimiz yok. Ancak vatandaş, ‘Biz dönüşümü istemiyoruz, bugünkü halimizden memnunuz’ derse, Bayraklı bu anlayışla hiçbir yere gidemez. Binaların birçoğu çürük. Yarın bir facia yaşarsak, bunun sorumlusu kim olacak?”

 
Şehir efsanelerine inanmayın

Kentsel dönüşümün ne kooperatiflerin, ne de müteahhitlerin tek başına yapabileceği bir iş olmadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm, belediyelerin hem hakim olarak adalet dağıtacağı, hem de bütün sorumluluğu üstleneceği bir girişimdir. Kadifekale’de 250 milyon lira para harcadık, karşılığında 1 lira bile almadık. Ancak heyelan bölgesindeki insanların hayatını kurtardık. Benim ağzımdan duymadığınız sözlere inanmayın. Bir sürü şehir efsanesi yazılıyor, çiziliyor. Biz kentsel dönüşümden para kazanmacağız, kenti kurtaracağız.” diye konuştu.

 
Okullara hizmet edemiyoruz

2007-2008 yılları arasında 20 milyon liranın üzerinde para harcayarak, 550 okulun bakım ve onarımını geçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, okullara ilişkin bir çok bölgeden talepler geldiğini ancak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olumsuz tavrından dolayı okullarda yeni çalışmalar yapamadıklarını dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi