Bütünşehir Yasası'nın ardından kapatılacak olan İl Özel İdaresi'nin malları ile ilgili tartışmalar sürüyor. İzmir Valiliği'nde kurulan mal paylaşım komisyonu toplantısına alınmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aylardır tepkisini dile getirirken 'malları belediyelere verin' çağrısında bulunmuştu. Kocaoğlu, birçok yerde halkı bu konuda direnmeye çağırırken mücadeleyi tüm Ege Bölgesi'ne yayacak.

Aydın ve Muğla öncülük edecek


Kocaoğlu, ilk olarak İzmir'deki tepkisini ve gerekçelerini CHP'li Aydın ve Muğla Belediyesi'nin başkanları ile paylaşacak. İki belediye başkanından destek isteyen Kocaoğlu mücadelenin topyekün yapılmasını isteyecek. Aynı zamanda Ege Belediyeler Birliği'nin başkanlığını yapan Kocaoğlu, hükümetin uygulamalarından şikayet eden MHP'li Manisa, Balıkesir ve Uşak belediyelerinin başkanlarına da davet gönderecek. Kocaoğlu, belediyeler birliğinin meclis gündeminde de konuyu masanın üzerine koyacak ve meclis üyeleri ile tartışacak. Sadece iller değil ilçelerin de bu sürece katılmasını isteyecek.
 
Faydalı olur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun Selçuk'taki kültür merkezi temel atma töreninde kısaca bahsettiği topyekun mücadele ile ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İzmir için geçerli olan bir konu Muğla ve Aydın başta olmak üzere diğer iller için de geçerlidir. Trabzon'da malları belediyeye bırakan valilik burada belediyeleri bile muhatap kabul etmiyor. Bölge genelinde başlayacak olan tepki ve mücadeleyi destekliyorum. Zaten biz malların paylaşımının habersiz yapıldığını, gündemden kaçırıldığını ifade ediyoruz" dedi.
 
Sümerbank 4.kez vali'ye gidiyor


Öte yandan İl Genel Meclisi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ise talip olduğu eski Sümerbark arazisi için alınan karar tam üç kez valilikten geri gelmişti. Vali Mustafa Toprak'ın belediyeye verilmesine karşı çıktığı bölge ile ilgili Pazartesi dördüncü kez karar alınacak. İl Genel Meclisi kararı dördüncü kez Toprak'ın önüne gönderecek. İl Genel Meclisi'nin tarihinde görülmeyen iade kararları tarafları gererken yapılacak toplantıda konunun yine tartışılması bekleniyor.