İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahalle muhtarları aracılığıyla belirlenen mahallelerdeki alt yapı, su, kanal, fiziki düzenleme ve sağlık konularındaki eksikleri hızla gideren "toptan çözüm" ekiplerinin Menemen Ulukent'te gerçekleştirdiği çalışmaları inceledi. Toptan Çözüm Ekipleri'nin 4.5 milyon TL maliyet ile Ulukent'te gerçekleştirdiği toplam 6 kilometrelik yol düzenlemeleri ve alt yapı çalışmalarını Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte yerinde gören Başkan Aziz Kocaoğlu, Ulukent girişinde vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde, çiçekler ve tezahüratlarla karşılandı. Ulukent 8, 5 ve 6. caddelerde gerçekleştirilen yol düzenlemelerinden sonra Dokuz Eylül Mahallesi Ulukent İlköğretim Okulu'nda Eşrefpaşa Hastanesi ekipleri tarafından yapılan genel sağlık taraması, göz ve diş muayenesi çalışmalarına katılarak öğrencilerle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, sembolik spor malzemesi ve kitap dağıtımı da yaptı. Okul Müdürü Muharrem Türkoğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, minik öğrenciler de sevgilerini çiçek vererek gösterdiler.
Menemen Ulukent ziyaretinde iki ayrı kıraathanede vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşların öneri ve isteklerini tek tek dinledi. Başkan'ın "Önemli olan bizim konuşmamız, nutuk atmamız değil, sizlerin bizlerden isteklerini duyup not etmek ve yapabileceklerimize gayretli bir şekilde tamamlamaktır" sözleriyle büyük alkış aldı.


Ulukent viyadüğü yapılacak

Temasları sırasında Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi hakkında bilgiler de veren Başkan Kocaoğlu, "Türkiye'nin şu anda gelmiş geçmiş en büyük ulaşım projesi 200 metre yakınınızdan geçiyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi'nin cebinden, bu ulaşım yatırımı için 550 milyon TL para çıktı. Ulukent'e büyük bir kavşak için Hazine'den gerekli tahsisi de aldık. Projesi hazırdı, önümüzdeki günlerde onun ihalesine çıkacağız. Ulukent viyadüğünü yapacağız, Evka 5'i de yapıyoruz. Menemen Arıtma'yı bitirdik. Ulukent'e 6 kilometre kadar yol düzenlemesi yaptık. Okullarda sosyal projelerimizi gerçekleştirdik. Belediyelerimiz ile birlikte, 'bu senin işin, bu benim işim' demeden, kimin eli yetiyorsa, eriyorsa işin ucundan tutarak birlikte gerçekleştirmeye ve olanaklarımız nispetinde sizlere layık olmaya çalışıyoruz" dedi.


Belediyelerimiz el ele çalışıyor

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de konuşmasında "Biz Ulukent'e hizmet ederken, sadece Menemen Belediyesi olarak etmedik. Biz yüzde 10 yaptıysak, en önemli büyük katkının Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve ekibinin katkıları olduğunu asla unutmayacağız. Büyükşehir ve Menemen Belediyesi daima elele olacak" diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi ve Menemen ürünü bir saksı takdim etti. Ulucak Meslek Edindirme Kursları'nda eğitim gören bayanlar ise Başkan'a dekoratif el sanatları örneği olan tabak hediye ettiler.

Editör: Haber Merkezi