İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN ve metronun kesişim noktası olan, raylı sistemin en yoğun merkezlerinden Halkapınar İstasyonu'ndaki çalışmalar yüzünden meydana gelen aksaklıklarla ilgili bir açıklamada bulundu: "Sistemde yapılacak iyileştirmeler dahilinde bir çalışma. Durum en kısa sürede normale dönecek. Vatandaşlarımızdan özür diliyoruz."

Başkan Kocaoğlu, sabah Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi'nin açılış töreninin ardından Aliağa- Menderes Raylı Sistem Hattı'nın Halkapınar kesiminde yapılan çalışmalar sebebiyle gelen tepkileri değerlendirdi. Sabah saatlerinde insanların çok olduğu zamanda yoğunlaşan, içinden çıkılamaz bir şekil alan durumun kısa zamanda giderileceğini söyleyerek, "Sistemin rahat çalışması ve iyileşmesi için yatırım yapacağız. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Hilal İstasyonu ve Ege Mahallesi Alt Geçidi'ni de hızla tamamlayacağız. Burası 80 kilometrelik hat. Tam 150 senedir İzmir'i 50 küsur yerinden kesen hattı, beş senede ayağa kaldırdıktan sonra projede gözden kaçan aksaklıkları hep birlikte gidereceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin iki istasyonunu açtığı Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro çalışmaları hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, "Metroda bir sıkıntı kalmadı ama binalara yakın yerlerde proje tadilatlarıyla çalışmaları devam ettiriyoruz. 3,5 kilometrelik metro hatının açılması ve Üçkuyular'a gitmesi çok önemli. Göreve geldiğinde 11 kilometre devralmış, şu anda 96,5 kilometreyi çalıştıran, 30 kilometre Torbalı inşaatına başlayan ve onay gelse tramvaya başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi'ne metro sormak gayet doğal ama kısa sürede çalışmalar bitecek." şeklinde konuştu. Kocaoğlu, İnönü Caddesi'nin de kısa zamanda tamamen trafiğe açılacağını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın "Yüksek Hızlı Tren" projesi kapsamına aldığı Halkapınar-Otogar arasında yapılacak yeni tren hattıyla ilgili de şunları söyledi: "Hızlı tren, Kamil Tunca Bulvarı'nın altından geçecek ve Basmane Garı'na ulaşacak. Banliyo sistemiyle şehirlerarası trenin uzun boylu bir ilişkisi kalmıyor. Anadolu'dan gelen trenler, banliyö hattıyla çakışmadan Basmane'ye geçecek."

Editör: Haber Merkezi