Özellikle çocukların yüzünü güldüren yeni yayınlar arasında bir çocuk gazetesi ve bir de çocuk edebiyatı dergisi yer aldı. İzmir’in neşesi Neşe ve Karikatür Müzesi de ‘Neşeli’ adındaki mizah dergisiyle yüzleri gülümsetti.
   
Konak Kardeş
   
Her ay binlerce okura ulaşan Konak Gazetesi yavrusuna kavuştu. İki aylık periyotlarla yayınlanacak ‘Konak Kardeş’ Konak Belediyesi yayınları arasındaki yerini aldı.  ‘Yarınlar için’ sloganıyla yola çıkan Konak Kardeş, 23 Nisan’da çocukların gözdesi oldu. Genel Yayın Yönetmenliğini deneyimli gazeteci İbrahim Irmak’ın üstlendiği gazetede, kendilerini anlatan haberleri dikkatle okuyan çocuklar gazeteciliğe de merak saldı. Gazetecilik yıllarındaki başarısıyla İzmir’in gururu olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da çocukları meslektaş olmaya davet ederek şunları söyledi:
   
“Konak Kardeş çocuklarımızın gazetesi. Konak’ta yaptığımız her çalışmada önceliği çocuklara verdiğimizi herkes biliyor. Onlara ait bir gazetenin olması okuma ve gündemi takip etme alışkanlığı kazanmada yardımcı olacak. Bu gazete tamamen çocukların. Konak Kardeş’te, çocukların gönderdikleri haber, yazı ve fotoğraflar imzalarıyla yayınlanacak. Çocukların da katıldığı, işin mutfağını gördükleri; kendi haberlerinin ve fotoğraflarının yayınlandığı bir gazeteyle sağlam bir geleceğin temellerini atacak, gülümsetecek anıların da izlerini bırakacaklar.”
   
Konakça
   
Konak Belediyesi’nin yayın hayatına kazandırdığı çocuklara yönelik bir diğer yayın da ‘Konakça’ Çocuk Edebiyatı Dergisi oldu. Yazar Yunus Bekir Yurdakul yönetmenliğinde yayın hayatına başlayan dergi, kültür ve sanatın başkenti Konak’ta çocukları edebiyatın dünyayı güzelleştiren renkleriyle tanıştırdı. Kolay taşınabilen küçük boyutuyla Konakça Dergisi, çocukların yanlarından ayırmayacağı ve keyifle okuyacağı bir dergi olarak minik ellerdeki yerini aldı.
   
Neşeli
   
İzmir’e neşe saçan müze Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi de yeni dergisiyle yayın hayatına katıldı. Yayın koordinatörlüğünü karikatürist Mustafa Yıldız’ın üstlendiği ‘Neşeli’ adlı mizah dergisi, ilk günden okuyucuları hayran bıraktı. 60’tan fazla çizerin fırçası mizah için ‘Neşeli’ adı altında buluştu.
   
Konak Belediyesi’nin üç yeni yayınının kültür ve sanatın ışığını daha güçlü yansıtacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ‘Neşeli’ dergi için “Neşe ve Karikatür Müzemizin yeni yayın organı ‘Neşeli’ deri İzmir’in gülen yüzünü daha da güldürecek” dedi.
Editör: Haber Merkezi