Konak Belediyesi Dağcılık ve Doğa Kulübü (KOBEDAK)'ın 2011 Sonbahar- 2012 Yaz Sezonu açılış kokteyli üyelerinin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla İzmir Sanat'ın bahçesinde gerçekleştirildi.

Semih Kerpiççiler ve Orkestra Super Sound'un seslendirdiği birbirinden güzel şarkıları ve Bailamos Dans Grubu'nun muhteşem dans gösterileriyle unutulmaz bir açılış gecesi yaşandı. 10 Eylül 2011'de iki günlük Yeni Foça kampıyla sezonun ilk kampını yapacaklarını belirten Kulüp Sözcüsü Toprak Özmen, Doğa Kampları, Trekking, Tırmanış ve Oryantiring (Harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor) alanlarında programlar düzenleyeceklerini ifade etti. Özmen, KOBEDAK'ın Mayıs 2011 tarihinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın isteği doğrultusunda kurulduğunu ve 3 ayda bin 200 üyeye ulaştıklarını kaydetti.

Haziran 2011'de ilk gezisini düzenleyerek etkinliklerine başlayan kulüp, kısa süre içinde 3 şehirlerarası doğa ve kültür gezisi,  bir kez de İzmir içi tırmanış etkinliği düzenledi. Gece pikniği etkinliliği ile de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Dört yönetici rehberin özenli çalışmaları ve Konak Belediyesi'nin sınırsız desteği ile KOBEDAK, dağcılık ve doğa sevgisi taşıyan vatandaşların gözdesi haline geldi. KOBEDAK'ın Dağcılık ve Oryantiring Sporu'nda çok iyi yerlere geleceğine inandığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Çok kısa zamanda büyük bir katılımcı sayısına ulaşan KOBEDAK, gurur kaynağımız oldu. Ege Bölgesi'nin muhteşem doğasında pek çok başarılı gezi programlarının gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Üye sayımız da inanıyorum ki giderek rekor düzeylere gelecektir.  Bu gezilerden birine katılmayı ben de çok isterim" diye konuştu.