Nihal Işık- Kitap okuyarak, farkındalık yaratmak isteyen kitap severler, saat 12.30-13.30 arasında il ve ilçe merkezlerinde kitap okudular. Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinliğe İzmir Vali Yardımcıları Ardahan Tutuk, Mustafa Erdoğan, yazar Bekir Yurdakul, Atatürk İl Halk Kütüphanesi Müdürü Talat Aydilek, Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Müdürü Mehmet Erkan ve üniversitelerin eğitim fakültelerinden katılım oldu.

Mayıs ayının son haftası Kütüphaneciler Haftası olarak kutlanıyor. Türkiye'de ilk meydanda kitap okuma etkinliği Saat Kulesi önünde yapılmaya başlamış. Bu yıl 81 ilde ilk defa eş zamanlı olarak kitap okundu. Katılımın az olduğunu ama örnek teşkil etmek için önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Atatürk İl Halk Kütüphanesi Müdürü Talat Aydilek, okumaya dikkat çekmek için yaptıkları etkinlikten memnun olduklarını söyledi.

Çocuklarımızı yetiştirelim


İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Tutuk, açık havada kitap okumaktan büyük keyif aldığını belirterek, kamu personellerinin öğle yemeği molalarında kitap okuyabileceğini ifade etti. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan ise, toplumda spor ve okumaya sürekli bahane bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "İnsanlar zamanım yok diyorlar ama günde 8 saat okey oynuyorlar. Her zaman kitap okunacak, spor yapılacak zaman vardır. Çocuklarımızı bu yönde yetiştirelim" dedi.

Doğal bir gereksinim

Yazar Bekir Yurdakul, kitap okumadan geçen zamanın boşa geçen bir gün olduğunu, kitap okumanın adeta doğal bir gereksinim olması gerektiğini söyledi. Meydanlarda kitap okuma etkinliğine katılan en küçük okuyucular ilkokul birinci sınıf öğrencisi Vahapcan Onay (6) ve abisi Ramazan Onay (12) oldu.
Editör: Haber Merkezi