Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kent Tarihi birimi tarafından başlatılan geziler kapsamında Çimentepe semtindeki Başöğretmen İlkokulu öğrencileri için müze gezisi düzenledi. Hayatlarında hiç müze görmemiş olan 110 öğrenci, bir günde beş müze birden gezdi.

Gün boyu süren müze turu kapsamında dördüncü sınıf öğrencileri ilk kez müze görmenin heyecanını yaşadı. Sabah başlayan gezide Konak Belediyesi'ne bağlı Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Mask Müzesi  ve Neşe ve Karikatür Müzesi ile Kültür Bakanlığı'na bağlı İzmir Atatürk Müzesi ziyaret edildi.

Beş müze birden

İlk olarak Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni gezen minik öğrenciler, bundan yüz yıl önce çocukların oynadığı oyuncakları gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Oyuncaklarla dolu müze gezisinin ardından yola çıkan öğrencilerin ikinci durağı ise Radyo ve Demokrasi Müzesi oldu. Basmane'de yer alan müzede tarihe yolculuk yapan çocuklar geçmişe ışık tutan belge ve eşyaları yakından gözlemledi. Daha sonra öğretmenleri ve rehberleri eşliğinde Alsancak'taki Mask Müzesi ile Neşe ve Karikatür Müzesi'ni gezen öğrenciler müze görevlilerinin verdikleri bilgileri can kulağıyla dinledi. Son olarak Atatürk Müzesi'ne giderek hayatlarında ilk kez, bir günde beş müze gezen öğrenciler keyifli bir gün geçirmenin yanı sıra yeni şeyler öğrenmenin de tadını çıkardı. Konak Belediyesi'nce başlatılan müze gezilerinin belirli periyotlar halinde devam edeceği, ilçe genelindeki diğer okulları da kapsayacağı belirtildi.