Konak Belediyesi, çalışanlarını sağlıklı yaşam için konunun uzmanlarıyla buluşturdu. Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile devam eden meslek içi eğitim seminerlerinde bugüne kadar, 'İş sağlığı-hijyen, koruyucu malzeme kullanımı ve iş kazalarından korunma, vücut mekaniklerini iyi kullanamama ve bel ağrısı, iş kazalarını önleyebilir miyiz? Hepatit ve korunma yolları, ekranlı araçlarla çalışma ve sağlık, iş kazalarında ilk yardım' konularında eğitim gören çalışanlar son olarak 'Sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni' seminerine katıldı.

Hastalıkların önüne geçmek

Her gün Konak sokaklarını temizleyerek kenti daha yaşanır kılmaya çalışan Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 'Sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni' seminerinde sağlıklı yaşamın sırlarını öğrendi. Çöplerle doğrudan temas eden, bu nedenle de hijyen konusunda daha özenli davranan temizlik ekipleri, hangi besin gruplarından ne ölçüde tüketmeleri gerektiği ve aldıkları gıdalarda nasıl hijyen sağlanacağı hakkında bilgilendirildi. Boya göre ideal kilo hesabını da öğrenen temizlik işçileri, vücudu daha dirençli kılmak ve olası hastalıkların önüne geçmek için de bilgilendirildi.

İzmir büyük bir aile gibi

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, işçi sağlığının önemine dikkat çekerek, "500 binlik nüfusuna karşın her gün bir milyon 500 bin nüfusu ağırlayan Konak'ta temizlik işçileri yoğun bir çalışma içerisinde oluyor. Gün boyu daha temiz bir kent için çalışan işçilerimizin sağlığına, hijyen koşullarına ve bu konularda bilinçli olmalarına önem veriyoruz. Konak Belediyesi, çalışanlarıyla ve İzmirlilerle birlikte büyük bir aile. Bu ailenin sağlığı için meslek içi sağlık eğitimleri, semt merkezlerindeki sağlık seminerleri ve taramaları hız kesmeden sürecek" dedi.