Başkan Tartan, ”Kayıtlı nüfusu 400 bin kişi olan, ancak gün içindeki insan hareketiyle bir milyon kişiye ulaşan ilçemiz sınırlarında, toplam 60 adet bölgenin evsel atıklarını topluyoruz. Bu rakam gün içinde 600 tona ulaşıyor” dedi.

Süpürme işinin dışında eskiyen konteynerleri düzenli olarak yenilediklerini hatırlatan Başkan Tartan, 2 bin 300 yeni konteyner satın alarak dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi. Kentin temiz kalabilmesi için ana cadde, bulvar, meydan ve pazaryerlerinin yol süpürme araçlarıyla 07.00-15.00, 15.00-23.00, 23.00-07.00 olmak üzere 3 vardiya halinde düzenli olarak temizlenmesinin sağlandığını vurgulayan Başkan Tartan, “Şok ekipler ile genel temizlik hizmetlerinin yanı sıra gelen talepler doğrultusunda, sokaklar süpürülüyor, çöp ev ve çöp atılmış boş arsalar temizleniyor. Ayrıca özel günlerde camilerin ve eğitim döneminin başlamasından önce okulların temizliği yapılıyor. Turizm kenti İzmir’in pırıl pırıl olması için ekiplerimiz durmaksızın çalışıyor” diye konuştu.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak gelmeye başlayacağı yaz döneminde temizlik işini daha da sıkı tutacaklarını anlatan Tartan, sokak temizliğinde 4 adet vakumlu çöp toplama makinesi kullanıldığını söyledi. Tartan, ”Kilitli yol kaplama taşları, kaldırım taşları diplerinde sıkışan sigara izmariti gibi küçük boyutlu çöplerin vakum gücü ile kolayca emilerek temizlenmesi sağlanıyor, modern, hızlı ve detaylı temizlik yapılıyor” dedi.

PAZARYERLERİ, HEMEN TEMİZLENİYOR


Resmi ve Milli Bayramlarda Cumhuriyet Meydanı, Şehitlikler ve Tören Alanlarında süpürme, temizlik, yıkama ve bayraklama çalışmalarının Konak Belediyesi tarafından yerine getirildiğini hatırlatan Başkan Tartan, hiç şikayet alınmayan konular arasında pazaryerleri temizliğinin geldiğini belirtti. Tartan, ilçe sınırlarında bulunan 15 adet pazaryerinin pazar bitiminden hemen sonra temizlenerek yıkandığını ve vatandaşlara hijyenik bir ortam bırakıldığını söyledi.

Yaz sıcakları başladığında ve sonrasında konteynerlerin bulundukları yerde dezenfekte edilerek yıkandığını söyleyen Tartan, turizm kenti İzmir’e yakışan bir temizlik gerçekleştirildiğini dile getirdi. Başkan Tartan, diğer yandan istinat duvarları, okullar, şehitlikler, mezarlıklar, parklar, sevgi yolları, sağlık ocakları, görüntü kirliliği yaratan eski metruk evlerin dış cephelerinin de belediye olanakları ile kireçle badana yapılarak görsel temizliğe dikkat ettiklerini söyledi.

Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların başarıyla devam ettiğine değinen Tartan, şu açıklamaları yaptı: “Mithatpaşa Caddesi, İnönü Caddesi Mehmet Ali Akman, Alsancak Mahalle Muhtarlıkları, resmi kurum-kuruluşlar, hastaneler, sağlık kuruluşları, işyerleri, okullar, oteller, alışveriş merkezleri, askeri birliklerde uygulandı. Geçtiğimiz yıl evsel atıklardan ayrı toplanan ambalaj atıkları miktarı 412 tona ulaştı.”
Editör: Haber Merkezi