İzmir’e geçen cuma günü gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 101 üyesi olan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’ya AK Parti rozeti taktı. İki yıl önce CHP’den milletvekili aday adayı olan Şanlı’nın yeni rozeti ile yaptığı açıklamalar, Kordon esnafından tepki gördü.

Dernek üyeliğinin yanısıra bin 900 kişinin örgütlü olduğu İzmir Ticaret Odası Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Eğlence Konaklama Yerleri Komitesi’nin Üyesi Adnan Koç, sahibi olduğu Şamdan Bar’da yaptığı açıklamada, Kordon esnafının AK Parti’ye angaje olmuş gibi gösterilmesini eleştirdi. Koç, Dernek yöneticilerinin yanısıra Şanlı’nın da katıldığı toplantıda “Derneğimizin Başkanı Ömür Şanlı’nın yaptığı açıklamalar şahsi görüşüdür. Kordon esnafı siyasi bir partinin kimliğini taşımıyor. Siyaset ile esnaflık birbirine karıştırılmamalı. Sadece ticaretle ilgilendiğimizi beyan ederiz. Her siyasi partiye eşit mesafede olduğumuzunun altını çizeriz. Şanlı’nın siyasi kimliğinin dernek başkanlığı ile ayrı değerlendirilmeli. Siyasi açıklamalarını dernek kimliği ile değil siyasetçi kimliği ile yapmalı” dedi.

KORDON SİYASALLAŞIYOR MU TEPKİSİ

Koç, Şanlı’nın AK Parti’ye geçmesiyle esnaftan ve müşterilerden tepki aldıklarını belirterek, “Kordon siyasallaşıyor mu, esnaf siyasallaşıyor mu diye tepkiler aldık. Tepkiler üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Siyasate karşı değiliz, kimseyi eleştirmiyoruz. Kurumsal olarak hiçbir siyasi partiye angaje değiliz. Ömür Şanlı, Kordon İşadamları Derneği’nin kurumsal kimliğini kullanmayacak. Kimsenin siyasi geleceğine ipotek koymayız. Bizim rahatsız olduğumuz derneğin siyasi bir şemsiye gibi görülmemesi. Herkes AKP’de MHP’de, CHP’de siyaset yapabilir ama biz dernek olarak bir partiyle angaje olmaktan dolayı rahatsız olduk” dedi.

ROZET ŞANLI’YA TAKILDI KORDON İŞADAMLARI DERNEĞİ’NE DEĞİL


Toplantıya katılan Şanlı ise bazı gazetelerin Ömür Şanlı ile birlikte tüm Kordon esnafının AK Parti’ye geçtiği yönünde haberler yaptığını belirterek, “Bu benim kişisel tercihimdir. Esnaf kimliğim var, siyasetçi kimliğim var. Rozet, Kordon İşadamları Derneği’ne değil Şanlı’ya takıldı. Ben siyasette yola Balkan Platformu ile çıktım. Kordon işadamlarında başkanlık görevim var, ama ben o platformla siyasete atıldım. Kordon esnafına saygı duyuyorum. Biz spor kulübü rozeti bile takmıyoruz, işimizi daha iyi nasıl yapabiliriz bunun derdindeyiz. Balkan Platformu çatısı altında siyaset yapacağım. '120 esnafa rozet takıldı' yönündeki algı bizi çok rahatsız etti. Kordon esnafı başkanlığı bırakmamı istemiyor, ama isterlerle ben bu koltukta onları üzecek şekilde oturmam” dedi.
Editör: Haber Merkezi