Toplam 100 bin kitabın dağıtılacağı kampanya, 18. İzmir Kitap Fuarı'ndaki Körfez Yayınları standında başlatıldı. Ege Bölgesi’nde Körfez Dershaneleri’ne devam eden 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin her birine, beş kitaptan oluşan set hediye edilecek.

Körfez Dershanesi, "Okuyana tam destek, kitaplar bizden" sloganıyla yola çıktı. Dershane yöneticileri, Türkiye’de çok düşük seviyelerde bulunan kitap okuma oranlarını yukarıya çekmek için öğrencilerine 100 bin adet kitap dağıtmaya karar verdi. Kampanyanın başlangıç yeri ise kitaba ve okumaya meraklı on binlerce kişiyi ağırlayan 18. İzmir Kitap Fuarı olarak seçildi. Körfez Yayınları standına giden dershane öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği 100 Temel Eser arasında bulunan kitaplardan beşli setler halinde hediye edildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Körfez Dershanesi Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Ar, Türkiye’de düşük seviyelerde olan okuma oranlarını artırma adına yola çıktıklarını, yüksek maliyeti göze alıp yönetim kurulu kararıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kampanyayı önümüzdeki sene daha da genişleterek devam ettireceklerini belirten Ar, “Önümüzdeki yıl sadece İzmir değil, Ege’deki Körfez dershanelerinin yaklaşık 100 şubesinde 4, 5, 6 ve 7. sınıfa devam eden öğrencilerimize kitap seti hediye edeceğiz. Toplam 100 bin kitabı öğrencilerimize verip bir yıl boyunca okutacağız. Aylık deneme sınavlarına bu kitaplarla ilgili soruları dahil edeceğiz.” dedi. Öğrencilerin sınavlarda başarılı olması için kitap okumanın tez çözmekten daha önemli olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ar SBS, YGS, LYS gibi sınavlarda anlam soruları sorulduğunu, başlattıkları kampanya sayesinde hem sosyal sorumluluk projesi hayata geçirip hem de öğrencilerin başarısının artmasına zemin hazırladıklarını dile getirdi. Sadece öğrencileri değil, velileri de kitap okumaya davet ettiklerini belirten Süleyman Ar, bu sene içinde ailecek kitap okuma kampanyası başlattıklarını, öğrencilerin evlerinde 21.00-21.30 arasındaki dilimin okuma saati olduğunu ifade etti. Ar, okuma alışkanlığının artması adına eğitim kurumları ve bütün toplumun gayretinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
 

Editör: Haber Merkezi