Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında Menemen Asarlık 75. Yıl İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. İşsiz olduğu öğrenilen Şevket Yavuz'un yedi çocuğundan en küçüğü olan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz okulun önünde oynarken raydan çıkan kapı çocuğun üzerine düştü. Okulun teneffüs saatinde olması nedeniyle dışarıda olan öğretmenler durumu görünce çocuğu kapının altından çııkarmaya çalıştı. Yaşanan panik dolu dakikaların ardından küçük çocuk demir kapının altından çıkarılarak ailesi tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük Mehmet Ali Yavuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bilinci kapalı olduğu belirtilen Yavuz'un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Çok üzgün olduğunu bildiren baba Şevket Yavuz, "Kapının raydan çıkmasını engelleyen demir yaklaşık 7-8 ay önce kırıldı. Bunu da tamir eden olmadı. Bu yüzden kapı raydan çıkınca oğlumun üzerine düşmüş. Bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
Mehmet Ali Yavuz'un amcası Şeref Yavuz (31) ve dedesi Hasan Yavuz (57) da olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirtti. Amca Şeref Yavuz, demir kapıyı tutan demirin yaklaşık 7-8 ay önce kırıldığını ancak hiçbir yetkilinin bu demiri tamir etmediğini ileri sürdü. Demir parmaklı kapıyı tutan parçanın olmaması nedeniyle kapının raydan çıktığını savunan Şeref Yavuz, şöyle konuştu: "Kimse sorumluluk kabul etmiyor ama burada büyük bir ihmalkarlık var. Kırılan demir parçası neden bu zamana kadar yapılmadı. Doktorlar yeğenimizin beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah minik Mehmet Ali yaşama döner."

Mide rahatsızlığı yüzünden 3 ay önce ameliyat olduğunu ve hastaneden yeni taburcu olduğunu vurgulayan dede Hasan Yavuz da, torununun kurtulması için dua ettiğini belirterek olayın sorumlularının bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılmasını istedi.
Editör: Haber Merkezi