Geçen cuma saat 18.00 sıralarında Işıkkent Ay Koop 2'nci Ayakkabıcılar Sitesi yanındaki TIR garajında beslenen bekçi köpeği, sahiplerine saldırdı. Garaj görevlilerinin çabalarına rağmen sakinleşmeyen köpek, Ahmet Nur Atbinici, oğlu Abdülmüttalip Atbinici ve Abdülhamit Çomaklı’yı çeşitli yerlerinden ısırarak yaraladı.

AVCI İTLAF ETTİ


TIR garajı dışına çıkarak çevredekilere de saldırmaya başlayan köpek, kuduz olma ihtimaline karşı bu sırada yoldan geçen avcı tarafından vurularak itlaf edildi. Vatandaşların yardım isteği üzerine bölgeye giden Bornova Belediyesi ekipleri, öldürülen köpeği Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne götürdü. Köpeğin testler sonrasında kuduz olduğunun belirlenmesiyle de ilk olarak beslendiği ve dolaştığı yerler ilaçlandı. Ardından da bölgedeki ağıllarda beslenen büyük ve küçükbaş hayvanlara kuduz aşısı yapıldı. Köpeğin ısırdığı kişilere de kuduz aşısına başlandı.

SOKAK KÖPEKLERİ DE İTLAF EDİLDİ

Tarım İl Müdürlüğü’nün talimatıyla da Bornova Belediyesi ekipleri, bölge bulunan sokak köpeklerini toplayarak itlaf etti. Bu arada görevliler, araçlardan anons ederek evcil hayvan besleyen vatandaşları da kuduz şüphesine karşı uyardı. Veteriner Müdürlüğü birim şefi Hüsniye Çınar Übeyli, "Bize cuma günü haber geldikten sonra çalışmaya başladık. İlaçlama yaptık. Aşıları yaptırdık. Kuduzun yayılmaması için de etkili mücadele başlattık. Sokak köpeklerini de müdürlükten gelen talimat doğrultusunda uyutuyoruz. Bizler kontrollerimizi belli zaman aralıklarında yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bir süre kuduz konusunda dikkatli davranmalamalarını bekliyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi