Menemen Belediyesi, Türk-Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği (TANDEM) ve Friedrich Ebert Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ile birlikte halka açık Avrupa Birliği Eğitimi ve Sertifika Programı düzenledi.

Menemen Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3 günlük AB Eğitimi ve Sertifika Programı'na konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan, 'Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları Işığında Türkiye-AB İlişkileri', Doç. Dr. Sezai Özçelik, 'Avrupa Birliği'nde İnsan Hakları', Dr. Levent Ersin Orallı, 'Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi', Uzm. Arzu Oflazlı 'Avrupa Birliği ve Yerel Yönetimler', 22. Dönem CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, 'Siyasi Partilerin Avrupa Birliğine Bakış Açısı' ve Prof. Dr. Haydar Çakmak, 'Avrupa Birliği'nin Güvenlik Politikası' konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Avrupa Birliği'nin oluşumu, uygulamaları, mevzuatı ve işleyişi hakkında detaylı bilgi alan katılımcıların AB projeleri konusundaki soruları, akademisyenler ve uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde böylesine bir organizasyonun içinde yer alarak, Türk insanının bilinçli olarak AB'ye 'evet' ya da 'hayır' diyebilmesini sağlamaya çalıştıklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Hemşerilerimizin AB hakkında bilinçlenmesini sağlamanın yanı sıra, AB tarafından desteklenen proje, hibe ve fonlardan yararlanabilmeleri hususunda da gelişimlerini hedefliyoruz. Umarım burada verilen eğitim başarılı sonuçlar doğurur ve eğitime katılan arkadaşlarımız faydalı projeler geliştirebilirler" dedi.
Eğitimini tamamlayan 65 kursiyere Avrupa Birliği Eğitim Sertifikaları verildi.