Bülent Şelli, İzmir’de sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen “su altı görüntü avcılarından” biri. İzmir Büyükşehir Belediyespor’un bu yıl faaliyete açtığı sualtı fotoğrafçılığı şubesinde lisanslı olan Şelli,  20. Yaşayan Marmara Sualtı Görüntüleme Yarışması’nın “Balık” kategorisinde birinci, 16. Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nın “Balık” kategorisinde ise üçüncü oldu.

 
Kaptan Cousteau’dan etkilendi


39 yaşındaki sualtı fotoğrafçısı, çocukluğunda izlediği Kaptan Cousteau belgesellerinin peşinde koşarak, 1996 yılında scuba denilen tüplü dalışa başladı. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun kurucuları arasında yer aldı.  Sualtında gördüğü güzellikleri daha çok kişiyle paylaşma isteği onu fotoğraf çekmeye itti. Asıl mesleği spikerlik olmasına rağmen bir tutkuya dönüşen sualtı fotoğrafçılığı, onu 2009 yılında İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi’ni kurmaya kadar götürdü. Bu çatı altında sualtı fotoğraf eğitimleri, ünlü fotoğrafçılarla atölye çalışmaları, sualtı foto safariler, sergiler, fotoğraf sunumları gibi birçok etkinliğe imza attı. İzmir Sanat, Atatürk Kültür Merkezi ve Çetin Emeç Sanat Galerisi gibi mekanlarda gerçekleşen karma sergilere katıldı. Dünyaca ünlü markalar kendisine sponsor oldu.  İlk kişisel sualtı fotoğraf sergisini ise 17 Nisan 2013’te İzmir Sanat Galerisi’nde açtı.

 
İlgi duyan herkese yardıma hazırız

Sualtı fotoğrafçılığının kendisi için büyük bir tutku olduğunu, teknoloji ile birlikte çok hızlı bir değişim ve gelişime uğradığını söyleyen Şelli, İzmir Büyükşehir Belediyespor'a sualtı fotoğrafçılığına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İzmir’de birçok insanın sualtındaki güzelliklere hayran olduğunu ancak nereden başlayacakları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını vurgulayan Şelli, “Sualtında fotoğraf çekmek göründüğü kadar zor değil. Büyük keyif veren bir sporla uğraşmak, insanı başka bir dünyaya sürüklüyor. Bu işe ilgi duyan herkese yardımcı olmaya hazırız” dedi.