Geçen yıl Nisan ayında Agora semtindeki Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi Der) önünde BDP, demokratik çözüm çadırı kurdu. Polisin birçok kez müdahale ederek çadırlarını söktüğü grup, son olarak Basmane Meydanı’na yürümek isteyince çatışma çıkmıştı.

GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT EDİLDİ


Polisle çatışan protestocu gençlerin zaman zaman Kürdi Der binasına girip burada uyuşturucu madde kullanmaları, molotof kokteyli hazırlayarak eyleme hazırlanmaları ise kameralarca tespit edilmişti. Ayrıca havai fişekle de polise saldıran zanlılardan 13’ü gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Polisin operasyonunda çadır içerisinde de, molotof kokteylleri, el yapımı bomba, Kürdi Der binası içerisinde ise, boş bira kutuları, bomba yapımında da kullanılan tuz ruhu, asit ele geçirildi.

Bu görüntülerin yanı sıra patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirilmesinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün suç duyurusu kabul edildi ve Kürdi Der hakkında derneğin amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle kapatma davası açıldı. Dernek hakkında kapatma davasının, önümüzdeki salı günü 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüleceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi