Adli Tıp Kurumu’ndaki ilk incelemede menenjit olup- olmadığı konusunda tam teşhis konulamayan Umsulu’yla aynı sınıftaki 3 öğrenci arkadaşında da aynı belirtilerin bulunduğu belirtildi. Aileler, tedavisi devam eden 3 öğrencide menenjit mikrobu çıktığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini ileri sürdü. Okuldaki öğrenciler kontrol amaçlı hastanelere gönderildi, veliler de, tedirgin olduklarını, biran önce açıklama yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Geçen cuma günü meydana gelen olayda, okulan 1-A sınıfına devam eden 7 yaşındaki Oğulcan Umsulu, derste fenalaşıp ateşlenince öğretmeni Yurdagül Evranos yardımcı oldu, ardından ailesi çağırıldı. Okuldan alınan Oğulcan Umsulu da annesi tarafından Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki kontrollerin ardından soğuk algınlığı bulunduğu bildirilen Umsulu, ilaç yazılarak evine gönderildi. Cumartesi günü minik Oğulcan’ın ateşinin düşmemesi üzerine aile bu kez Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Buradaki kontrollerde Oğulcan'ın faranjit olduğu ve verilen ilaçların da yeterli olduğu bildirilerek bir kez daha evine gönderildi.

EVDE CAN VERDİ

Ateşi ilaçları kullanmasına rağmen düşmeyen Oğulcan Umsulu, dün (pazartesi) öğle saatlerinde yeniden fenalaştı. Ailesi tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen talihsiz çocuk yolda hayatını kaybetti. Ailenin anlattıklarından ve belirtilerden doktorların menenjitten şüphelenmesi üzerine otopsi yapılmasına karar verildi.

OKULDA PANİK

Oğulcan Umsulu'nun menenjit rahatsızlığından hayatını kaybettiğinden şüphelenilmesi ardından rahatsızlığı nedeniyle dün okula gitmeyen öğrencilerin kimlikleri tek tek tespit edildi. Oğulcan’ın ablası Yaren Umsulu'nun da aralarında bulunduğu 8 öğrenci Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tepecik Eğitim Hastanesi’ne götürüldü. Bu öğrencilerden üçünde Oğulcan Umsulu ile benzer rahatsılıklar görüldü. Haberin okulda duyulmasının ardından da veliler korku yaşadı. Oğulcan Umsulu’nun bir rahatsızlığı bulunmayan sınıf arkadaşları da aileleri tarafından kontrol için hastanelere götürüldü. Okula gelen bazı veliler de, okulun dezenfekte edilmesini istediklerini istedi.

OTOPSİDE BELİRLENEMEDİ

Adli Tıp Kurumu’na götürülen Oğulcan Umsulu’ya otopsi yapıldı. İlk incelemede, Umsulu’nun menenjit olup- olmadığı belirlenemedi. Umsulu’nun test sonuçları ardından kesin sonucun birkaç güne kadar alınabileceği bildirildi. Gelişmesi başından sonuna kadar yakından takip eden Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ise, "Çocuk rahatsızlandıktan sonra kendisiyle yakından ilgilenildi ve ailesine haber verildi. Sonrasında acı haberi alınmasıyla da diğer hasta olan arkadaşlarının hemen hastaneye gitmeleri sağlandı. Sonuçları takip ettik. Ancak, bizlere gelen ilk bilgiler menenjit ya da herhangi bir bulaşıcı hastalık bulunmadığı yönünde. İl Sağlık Müdürlüğünden de yardım istedik. Velilerimizirn endişelenmesine gerek yok" dedi.