Beden eğitimi derslerinde açık havadan yararlanan öğrenciler, ders aralarını da spor yaparak değerlendiriyor. Eğitime verdiği destekle çocukların ve gençlerin sağlıklı bir gelecek kurmalarına katkı koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, spor alanı ihtiyacı olan okullarda çalışma başlattı.

Ömer Zeybek Ticaret Lisesi’ne kazandırılan halı sahadan sonra İzmir Kız Meslek Lisesi’nde de geleceğin futbolcuları için Konak Belediyesi harekete geçti. Kullanılmaz haldeki saha zemini suni çimle kaplandı ve gravürle dolgu yapıldı.

İzmir’de ilk defa

Konak Belediyesi, Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi’nde ise yepyeni bir çalışmaya imza attı. Daha önce spor alanına sahip olmayan okul, basketbol sahasına kavuştu. İzmir’de ilk defa uygulanan tek parça kauçuk zemin kaplamasıyla güvenli ve estetik bir zemin oluşturuldu. Oyun parklarında veya yürüyüş yollarında parça birleştirilerek uygulanan kauçuk zemin, ilk kez tek parça halinde basketbol sahasına döşendi.  Milli basketbol oyuncularının da öğrenim gördüğü Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, saha olmadığı için okullar arası maçlara katılamazken bundan sonra şampiyonluğa oynayacaklarını belirtti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Makamlar her zaman gelip geçicidir. Kalan, asıl değerli olan ise eserlerdir. Biz de  bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Halı sahalarda gençler çalışacak, belki de okullarına şampiyonluklar kazandıracak. Gençlerin  başarıları bizim gurur kaynağımız oluyor. Siz isteyecekseniz, biz yapacağız” diye konuştu