Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Pınarbaşı'nda bulunan Cumhuriyet Meydanı'nı yeniliyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyip, proje hakkında bigi aldı. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Atila, " Yeni meydan düzenlemesiyle, vatandaşlarımızın kullanımına daha uygun ve estetik açıdan da daha güzel bir meydan yapacağız" dedi.

Bornova Belediyesi Pınarbaşı'nda bulunan bin 620 metrekarelik Cumhuriyet Meydanı'nı yenileme çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hazırlanan projeyle atıl durumda olan meydan vatandaşların kullanımına ve törenlere uygun hale getirilecek. Meydana yeni taşlar döşenirken, banklar konularak, mevcut yeşil alanlar düzenlenecek.

Amaçlarının Pınarbaşı'na daha kullanışlı yeni bir meydan yapmak olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çalışmaları yerinde inceledi. Meydan için hazırlanan projeyi de inceleyen Başkan Atila, "Bu proje ile vatandaşların oturup dinlenebileceği, özel günlerde,bayramlarda tören düzenlenebilecek ve estetik açıdan da semtimize güzel görünüm kazandıracak bir meydan yapıyoruz. Amacımız Bornova'nın her yerinde yaşam kalitesini daha da yükseltmektir"diye konuştu.