Geçen yıl Ekim ayında Onur Mahallesi, Eren Sokak'ta meydana gelen olayda, Fatih Koleji ortaokul birninci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Tolga Demirayak, arkadaşlarıyla birlikte, annesinin işlettiği antika müzik aletleri satışı yapılan işyerinin karşısındaki Balçova Anadolu Lisesi’nin bahçesinde oynamaya başladı. Demirayak, bahçede futbol oynadığı sırada T.G. ile kardeşi T.G., babaları M.U.G.’nin sahibi olduğu 'Ares' adlı pitbull cinsi köpek ile okulun bahçesine geldi. Tasması takılı olmayan pitbull cinsi köpek, bahçede dolaştığı sırada diğer çocuklar da korkup okulun duvarına tırmandı. Ancak iki kardeşin, köpeğin saldırmayacağı yönündeki telkinleri üzerine Tolga Demirayak, duvardan indi. Ancak köpek, aşağı inmesiyle birlikte çocuğun üzerine saldırdı. Köpek, Demirayak'ı sağ bacağından, sağ elinden ve göğsünden ısırdı. Bunun üzerine T.G. ve kardeşi T.G., sahibi oldukları köpeğin üzerine atılıp güçlükle sakinleştirerek uzaklaştırdı.

Şoke olan Tolga Demirayak, arkadaşlarının da yardımıyla okulun karşısında bulunan annesi 35 yaşındaki Burçin Demirayak’ın işyerine gitti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen Tolga Demirayak, tedavisinin ardından taburcu edildi. Köpeğin çocuğa daha fazla zarar vermemesi, 'büyük bir şans' olarak değerlendirildi.

KÖPEK AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Olayın ardından, köpeğin sahibi olan kardeşler T.G. ve T.G., Salih İşgören Polis Merkezi’nde işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Tolga Demirayak’a saldırıp yaralayan 'Ares' adındaki pitbull cinsi köpek, savcılık talimatı doğrultusunda tekrar aileye teslim edildi. Yaralı çocuğun ailesi buna tepki gösterdi.

KARDEŞLERE HAPİS CEZASI İSTENDİ

Soruşturmayı yürüten savcı, T.G. ile kardeşi T.G. hakkında, 'taksirle yaralanmaya neden olmak' ve 'hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakmak' suçlarından, toplam 1 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle Çocuk Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın önümüzdeki günlerde görüleceği bildirildi.

Tolga Demirayak’ın babası Mehmet Demirayak, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi