Mermerli Mahallesi, Hurmalı Sokak’ta uzun yıllar depo olarak kullanılan, mülkiyeti belediyeye ait 19'uncu yüzyıl eserlerinden Agios Konstantinos Kilisesi’nin kültür evi olarak kullanılmak üzere 2010 yılı Haziran ayı sonunda restorasyonuna başlandı. Restorasyonunda 10 kişilik bir ekibin görev aldığı 250 metrekare kapalı alana sahip Rum kilisesinin restorasyonu geçen yıl tamamlandı. Ancak restorasyon tamamlanmasına rağmen, istimlak edilen evlerin davalık olmasından dolayı çevre düzenlemesine başlanamadı ve kilise bir türlü kültür evine dönüştürülmedi. Kültür evi olarak kullanılmayı bekleyen bina ve çevresindeki evler alkol ve uçucu madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Tarihi kilisenin rengarenk vitraylarla süslü camlarının kırılıp, duvarlarına yazılar yazılarak tahrip edilmesi tepki çekti.

Özellikle akşam saatlerinde kilise ve çevresinde toplanan alkol uçucu madde bağımlıları nedeniyle tedirgin olduklarını belirten mahalle sakinleri, polis ve belediyeden gerekli önlemleri almalarını istedi.

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, "Kilisenin çevresinde kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesini yapıp yapıyı hizmete açacağız. Yapının şu andaki durumu bizleri de rahatsız ediyor, korunması için gereken hassasiyeti göstermeye çalışacağız. Ancak asıl çözüm, kamulaştırmaların bir an önce tamamlanıp, hizmete açılmasında" dedi.

Editör: Haber Merkezi