İzmir'i kuşbakışı gören konumu nedeniyle 'Şehrin balkonu' adıyla anılan Çınartepe Rekreasyon Alanı'nda bir süredir devam eden yenileme çalışmaları tamamlandı. Çam ağaçlarıyla kaplı, 85 dönüm üzerine kurulu, eşsiz körfez manzarasına sahip rekreasyon alanı yarın hizmete giriyor. Açılışı yerel seçimler öncesi yapılan ancak, eksiklikler nedeniyle faaliyete geçmeyen alanda Konak Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcayarak başta peyzaj olmak üzere pek çok düzenleme yaptı. Yenilenen yüzüyle İzmirlileri doğayla buluşturmaya hazır hale getirilen rekreasyon alanına Konak Belediyesi'nin Eylül ayı meclisinde alınan kararla Gültepe'nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten'in adı verildi.

Efsane başkan unutulmadı

İzmirlilerin şehirden uzaklaşmadan doğayla iç içe, hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı yarın akşam 19.00'da düzenlenecek törenle hizmete girecek. Törende Gültepe'nin efsane başkanı Aydın Erten de anılacak. Gece, Erten'in yaşamından kesitlerin yer aldığı belgesel film gösterimiyle başlayacak, müzik dinletisiyle sürecek. Davetliler arasında Erten'in yakın dostları da yer alacak.

Geniş menü

Yenilenen yüzü ve adıyla İzmirlilere 'merhaba' demeye hazırlanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, seyir teraslarının yanı sıra işletmeciliğini Konak Belediyesi'nin yaptığı bir de kafeterya bulunuyor. Her gün saat 07.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet verecek kafeterya konuklarına kahvaltıdan ızgara çeşitlerine kadar geniş bir menü sunuyor. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı rekreasyon alanı içinde 760 metre uzunluğunda tartan pist de bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi