İzmir İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantılarının 4. oturumunda gündeme gelen Sümerbank arazisi tahsisi konusu uzun tartışmalar sonucu tekrar karara bağlandı.

Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Sümerbank arazisi ile ilgili kararı 3 kez aldıklarını hatırlatarak, "Biz bu kararı üç kez Vali Bey'e gönderdik. Vali'nin bu ısrarını hukuki bulmuyorum. Geri göndermedeki bütün gerekçeleriyle ilgili açıklamalarda bulunduk" dedi.

Bakanlık önce kararı istiyor


Yeni bir belge bulduğunu söyleyen Başkan Değirmenci, "En son Vali Kıraç döneminde yapılan yazışmayı da açıkladık. Bakanlık önce kararı istiyor" diye konuştu.

İzmir Valisinin yanlış karar almasına bürokratlarının neden olabileceği söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Bu kadar yanlış bir kararı bürokratlar Vali'nin önüne nasıl koyuyorlar anlamıyorum. 20 yıllık meclis üyesiyim böyle şey görmedim" dedi.

Hukuki değil siyasidir


Valilik tarafından geri gönderme kararını hukuki bulmadığını söyleyen Başkan Değirmenci, "Artık bu karar hukuki olmaktan çıkmış, siyasi bir karar haline gelmiştir. Siyasi karar alınmıştır. Siyaseti siyasetçiler yapar, bürokratlar değil" diye konuştu.

Sümerbank arazisinin Büyükşehir'e tahsisine karşı çıkan AKP'li üye İlhan Kaya, "Aziz Bey İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada 'ben büyük işlerin adamı değilim' dedi. Bu büyük projeyi Aziz Kocaoğlu yapamaz. Onun için oyumuz ret" dedi.

Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ise, "Biz Sümerbank'ı Aziz Kocaoğlu'na vermiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne veriyoruz. Büyükşehir'i AKP kazanırsa siz yaparsınız.Kazanamayacağınız için ret oyu veriyorsunuz" dedi.