Kendisine teşekkür etmek isteyen Karşıyaka-Mavişehir hattında çalışan taksi dolmuşçuların davetini kırmayan Başkan Durak, gevrek-peynirli kahvaltı sürprizi ile karşılandı. Karşıyaka Vapur İskelesi yanındaki durakta taksi dolmuşçularla kahvaltı yapan Başkan Durak, tramvay projesinin taksi dolmuşlara zarar vermemesi için de çalışma yaptıklarını söyledi. Bir projeyi hayata geçirirken, bölgede yaşayanların bundan zarar görmemesine özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Durak, “Alaybey’den başlayıp Mavişehir’e kadar uzanacak tramvay projesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlandı, ihale aşamasına geldi. Tramvay başladığında sahilde ulaşım çok kolaylaşacak. Bu hattın açılması sonrası aynı hatta çalışan taksi dolmuşlarımızın zarar görmemesi için de proje hazırladık. Farklı hatlar devreye koyarak zarar görmeniz önlenecek “ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni sahil planları hazırladığını da belirten Durak, taksicilere her zaman sahip çıkacağını belirterek, “Yapmak istediğiniz çalışmalarda öncelikle belediyemizle görüş alınması gerek. Bazı semtlerimizde taksi durakları konuyor, öncelikle planlara işlenmesi gerek. Karşıyaka Belediyesi olarak her zaman yardımcı olmaya hazırız“ diye de ekledi.  

Geçmişte yaşadıkları sıkıntılarda Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın kendilerine sahip çıktığını belirten taksiciler, “Bizler yıllardır buradan evimize ekmek götürüyoruz. Hatlarımızın yok olması hepimizin işsiz kalmasını sağlar. Karşıyaka’da önemli bir iş yapıyoruz, vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz“ diye duygularını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi