Siyasetin yenilenmesi ve gelişmesi için siyasi partiler ve seçim yasasında da bazı görevlerin iki  ya da üç dönem ile sınırlı olması kuralının getirilmesini savunanın Tartan, "Ben siyasi yaşamım boyunca buna hep özen gösterdim, tüm görevlerde iki dönem kaldım. Bu hassasiyetim gelecekte daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde  genç girişimciler topluluğu liderlik seminerlerinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Topluluğun davetlisi olarak Üniversite Anfisinde, “Yerel yönetimlerde girişimcilik, başarı, kariyer ve çağdaşlık” konulu bir konferans veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ,” Siyasetin kalite ve güç kazanmasını istiyorsak gençleri ve kadınları etkin değerlendirmeliyiz“ dedi.
         
Çanakkale Üniversitesi’ne bağlık çeşitli fakülte ve yüksek okullarda okuyan bine yakın öğrencinin büyük bir ilgi gösterdiği konferansta, gençlere, kendilerini bilgi ve sevgiyle donatmaları gerektiğini söyleyen Başkan Tartan,“ Bilgi ve sevgi her kapıyı açan anahtardır. Bilen, okuyan, araştıran ve sorgulayan insan geleceğe yönelik ip uçlarını da yakalamış demektir. Çatışma ve kavga yerine uzlaşmak başarının gizli sırlarından biridir. Yaşamın  her noktasında bilgi ve sevgiyi  egemen kılarsak, çağdaşlık konusunda daha hızlı ilerleriz “ dedi.
       
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan, konuşmasını  zaman zaman ünlü şairlerin şiirlerinden çeşitli örnekler ile  süsleyen Başkan Tartan “Barış ve kardeşlik” temalı  “Ege balıkların” şiiri ile de büyük alkış aldı. Tartan gençlere örgütlü olma, siyasete girme, çağrısı da yaparak şunları söyledi:
          
“Sadece eleştirmekle doğruya ulaşılamıyor. Başarı ve doğru biraz da mücadele ile elde ediliyor. Kadın ve  gençler hem çalışma yaşamında, hem de politika da daha çok yer alırlarsa  Türkiye’nin geleceği daha aydınlık olacak. Bunun için herkesin taşın altına elini sokması lazım. Ben siyasetin yenilenmesi ve gelişmesi için siyasi partiler ve seçim yasasında da bazı görevlerin iki  ya da üç dönem ile sınırlı olması kuralının getirilmesini savunuyorum. Ben siyasi yaşamım boyunca buna hep özen gösterdim, tüm görevlerde iki dönem kaldım. Bu hassasiyetim gelecekte daha iyi anlaşılacaktır.”