Hastane bahçesinde açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Yemekler hastane bünyesindeki mutfaklarda, hastanedeki personel tarafından yapılmaktayken maalesef taşeronlaştırmayla birlikte, sözde kâr elde etmek adına taşeron şirketlere devredilmiş ve sonuçta yemeğin kalitesi, oranı, hijyeni, lezzeti vb. durumlardan hem personel hem de hastalar mağdur edilir duruma gelmiştir. Bugün geldiğimiz noktada tüm devlet hastanelerimizde yemek hizmeti taşeron şirketler tarafından yapılır olmuş, personel ve hasta memnuniyetsizliği de had safhaya çıkmıştır. Bugün hangi hastaneye gitsek, personelin en az yüzde 50’sinin yemek hizmetinden memnun olmadığı görülmektedir. Bu memnuniyetsizlik zaman zaman yemek yememe eylemlerine dönüşmüş, personellerimiz tepkilerini göstermiştir.” dedi.

HASTANE ANKET SONUÇLARI


Yemek şirketlerinin tasarruf gerekçesiyle malzemeden kıstığını, kaliteden taviz verdiğini ileri süren Doğruyol, “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan personelimize yönelik yaptığımız yemekle ilgili ankette, çok çarpıcı sonuçlara ulaştık. Yaklaşık 850 personelin çalıştığı hastanede, 301 kişiye sorulan sorularda çıkan yemeklerden memnuniyetsizlik oranı, 'kötü' ve 'çok kötü' cevapları toplandığında yüzde 60.7, menü çeşitliliği konusunda memnuniyetsizlik oranı toplamı yüzde 58.2, sağlık kurumu olan hastanemizde yemeklerin sağlıksız olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 27.6’dir. 'Yemeğin eskisi gibi hastanede kendi personelimiz tarafından yapılmasını ister misiniz?' sorusuna yüzde73.3’ü 'evet' cevabını vermiştir. 'Son 6 ay içerisinde hastane yemeklerinden kaynaklı sağlık problemi yaşadınız mı?' sorusuna 'evet' diyenlerin oranı yüzde 34.1, 'bazen' diyenlerin oranı yüzde 12.8 olmuş, toplamda çalışanların yüzde 46.9’u, yediği yemekten dolayı sağlık problemi yaşadığını ifade etmiştir. Çözüm, önceki yıllarda olduğu gibi yemeklerin kendi kurumlarımızda yapılmasıdır. Her hastanenin içerisinde mutfak bulunmaktadır. Yeteri kadar personel de mevcuttur. Yemek malzemelerinin memurlar tarafından denetlenmesi faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Doğruyol’un açıklamasından sonra sağlık çalışanları, yanlarında getirdikleri bir küçük tüpü kullanarak yumurta kırıp pişirdi ve hep birlikte yedi.
Editör: Haber Merkezi