Kurulduğu günden bu yana sosyal faaliyetlere büyük önem veren Bayraklı Belediyesi, Teraspark projesi ile İzmir'de yine adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Bayraklı sırtlarındaki, muhteşem körfez manzarasına hakim 75. Yıl Mahallesi’nde yapımına başlanan projenin tamamlanmasıyla bölgede yaşayan vatandaşların rahat nefes alabileceği yepyeni bir yaşam alanı daha ilçeye kazandırılmış olacak.

3 park hizmete girecek

Üzerinde kafeteryanın da bulunacağı tesisi gezen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ çalışmaları yerinde inceledi. İsmini bölgenin eğimli arazisine yapılan teras şeklindeki bölgelerden alan parkta çimlendirme tüm hızıyla sürüyor. Karabağ, Osmangazi Mahallesi’ne yapılan iki parkta son rötuşların tamamlanmasıyla birlikte 3 parkı hizmete sokacaklarını dile getirdi.  

6 bin 635 m2 alan üzerine kurulacak Teraspark projesinde 4 bin metrekarelik yeşil alan, çocuk oyun grubu, spor alanı, gölge oturmaları, dinlenme yerleri  ve yürüyüş yolları olacak. Çevreye duyarlı olarak geliştirilen proje dahilinde arazi üzerindeki ağaçlar olduğu gibi korundu. Bayraklı'nın simge projelerinden biri olacak proje, muhteşem İzmir manzarasında sohbet edip, vakit geçirmenin keyfini sürecek vatandaşlar, proje ile birlikte Teraspark'ın ayrıcalığını yaşayacak.

Editör: Haber Merkezi