Torba Yasasının geri çekilmesini isteyen KESK İzmir Şubeler Platformu ile sendika üyeleri eski SSK Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. Eylemciler, kafalarına geçirdikleri siyah poşetler ve üzerlerine yazdıkları 'ödünç memurlar alınacaktır' yazıları ile hükümeti protesto etti.

Basmane Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen eylemciler, işsizlik fonunun yağmalanacağını, sürgünlerin yasallaşacağını, ödünç memurların alınacağını ve denetimsizliklerin artacağını savundu. Çankaya Meydanı'na kısa bir mesafede eylemciler  yolu kapatarak oturma eylemi yapmak istedi. Duruma müdahale etmek isteyen çevik kuvvet ekipleri ve bazı eylemciler arasında arbede yaşandı. Trafikte bulunan bazı araçların üzerine atlayan eylemciler polis tarafından indirildi. Yürüyüş sırasında yaya geçidinden yolun karşı tarafına geçmek isteyen bir vatandaşın sinirlenerek eylemcilere ayakkabı fırlattığı gözlendi. AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Rıza Özer, Torba Yasasının toplu işçi katliamı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
"Primlerimizden oluşan İşsizlik Sigortası Fonu, işsizlere değil kaynak olarak hazine ve işverenlere aktarılacak. Memurlar kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda 6 aya kadar geçici süre ile görevlendirilebilecek. Herkes gelirinin yüzde 12.5 oranında prim ödemedikçe sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. İşçi lehine iş müfettişleri eliyle yapılan denetimler işçinin temel haklarına ve alacaklarına dahil yetki bağımsız iş müfettişlerinden alınarak bakanlık personeline verilecek. Denetimsizlik artırılacak." Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Editör: Haber Merkezi