Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, alt yapı yatırımlarını belediye olanaklarıyla tamamladıkları, 230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Projenin önemli bir bölümünü oluşturan sanatsal ve heykel yapıların içinde bulunduğu tematik parkın temelini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı görkemli bir törenle gerçekleştireceklerini vurgulayan Kürüm, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız. Tematik park alanında yer alacak Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı da projeye ayrı fark katıyor. 3 bin metrekare alana inşa edilecek, göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, 37,5 metre yüksekliğinde olacak, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek” dedi.

155 BİN METREKARE YEŞİL ALAN


Uzundere Rekreasyon Alanı’nın diğer bölümlerinde ise 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir teraslarının yer aldığını vurgulayan Kürüm, şunları söyledi:
“Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak projemizin, üst yapı yatırımlarını yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Uzundere, Karabağlar’ın prestij projesi. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek, ilçemizin de kaderini değiştirecek. Göreve geldiğimizden bu yana Uzundere Rekreasyon Alanı’na büyük önem veriyoruz. Alt yapı yatırımlarını belediye imkanlarıyla, ihale etmeden, 2 yılda tamamladık. Nikah salonu, kır düğün salonu tamamlandı, 2500 kişilik amfi tiyatro bitmek üzere. Seyir terasları, havuzlar ve göletlerin önemli bir bölümü bitti. Ağaçlandırma çalışmalarımızın önemli bir bölümü bitti” dedi.

MADIMAK ŞEHİTLERİ ANITI DA AÇILIYOR

Cumartesi günü düzenlenecek törende, Madımak Şehitleri anısına yapılan heykelin de açılışının yapılacağını belirten Başkan Kürüm, “Uzundere Rekreasyon Alanı, yılsonuna kadar tamamlayarak, İzmirliler’in hizmetine sunacağız. Örnek projemizin, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı görkemli bir törenle temelini atmanın, İzmir’e kazandırmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz” dedi.


GUNNİESS REKORLAR KİTABI


Projeyi üstlenen heykeltıraş Ragıp Çiçen ise Cumhuriyet tarihinde en çok anıt ve eser üreten heykeltıraş olduğunu belirterek, “Uzundere’de gerçekleştireceğim sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanları benim de prestij projem. İddia ediyorum, Avrupa’da hatta dünyada eşi benzeri yok. Bu projeyi, maliyetinin de altında yapıyorum. Bu rakamlara bu projeyi yapacak hiçbir heykeltıraş da tanımıyorum. Eğer çıkarsa yanlarında çalışmaya hazırım. Nasrettin Hoca heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyorum. Dünyanın en büyük heykel yapısı olacak. 3 bin metrekare alana inşa edeceğim, 37,5 metre yüksekliğinde olacak. Özellikle çocuklara yönelik bu heykel binada, kongre merkezi, kültür merkezi, restoranlar, seyir terasları bulunacak” dedi.

TEMATİK PARK’TA NELER YER ALIYOR

Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlü heykel binaların yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği bir diğer heykel bina da bulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, müze, kültür merkezi olarak hizmete açılacak. Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığı heykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 4 bin metrekare. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar da bir unsunlar. Oyun alanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin diğer ayrıntıları.